Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ČILIĆ UOČI ROLAND GARROSA

Mislim da mogu protiv Đokovića, ali sada sam okrenut samo Andujaru

Marin Čilić (1)
Foto: Goran Jakuš/PIXSELL
25.05.2014.
u 13:57

- Potvrdio sam nastup u Umagu i veselim se povratku našem najstarijem ATP turniru. Bilo mi je jako žao što prošle godine nisam mogao braniti naslov - kaže Čilić.

S ukupnim nagradnim fondom od čak 23,968.900 eura danas u Parizu počinje Otvoreno tenisko prvenstvo Francuske, legendarni Roland Garros, drugi Grand Slam sezone i najpoznatije tenisko natjecanje na zemljanoj podlozi. Brojčano dobro popunjenu hrvatsku ekipu od osam sudionika (četiri igrača i četiri igračice u pojedinačnoj konkurenciji) predvodi Marin Čilić, naš najbolji tenisač, ovaj tjedan na 26. mjestu ATP liste. U prvom ga kolu čeka Španjolac Pablo Andujar, 69. tenisač svijeta. Na prvi pogled dobar ždrijeb?

Andujar je neugodan zemljaš

- Andujar je neugodan zemljaš. Istina jest da u posljednje vrijeme prilično oscilira, ali može biti opasan, pa se moram u potpunosti usredotočiti na sebe i pružiti dobru igru, a u tom slučaju će, vjerujem i rezultat biti pozitivan. Ne mogu reći da mi je ždrijeb bio naklonjen s obzirom na to da se u trećem kolu mogu sastati s Novakom Đokovićem. Ako dođe do tog meča, nadam se da ću odigrati najbolje što mogu i da ću biti u prilici proći dalje - kaže Čilić, koji brani treće kolo.

U Indian Wellsu ste dokazali da se možete nositi i s Đokovićem. Možda je došao trenutak za prvu pobjedu?

- Bio bi to vrhunski uspjeh. Borit ću se.

Domaća publika moći će vas i ove godine gledati u Umagu?

- Da, potvrdio sam nastup u Umagu i veselim se povratku našem najstarijem ATP turniru. Bilo mi je jako žao što prošle godine nisam mogao braniti naslov, ali zato će mi ove godine biti lakše i ljepše. Jer znam da je moje ime već upisano u listu osvajača. Dakako, želim nastaviti sjajan niz osvajanja hrvatskih turnira.

Jeste li očekivali da će nas Nizozemci u Davisovu kupu najesen (od 12. do 14. rujna u Amsterdamu) dočekati na zemlji. Ipak je jedan od njihovih aduta - Igor Sijsling, 52. tenisač svijeta - najbolji na betonskoj podlozi?

- Pomalo me iznenadilo da su Nizozemci izabrali zemlju jer po mom mišljenju njihova dva najbolja igrača Haase i Sijsling puno su bolji na tvrdoj podlozi. Čuli smo da imaju sjajnu publiku( Ziggo Dome može ugostiti 9500 gledatelja - op. a.), bit će veliki gušt ponovno zaigrati u Davisovu kupu. Veseli me da je puno naših mladih igrača posljednjih mjeseci u sjajnoj formi i da postižu odlične rezultate. Izbornik Krajan imat će slatke brige kad bude birao reprezentaciju.

Angažirali ste se na društvenim mrežama za pomoć poplavljenima?

Angažirao sam se koliko mogu

- Pa, angažirao sam se koliko mogu da i ja pridonesem pomoći za poplavljena područja u Hrvatskoj. Mislim da je svima nama u krvi da pokušamo pomoći koliko možemo unesrećenima i nadam se da će se sve pozitivno i što je moguće brže riješiti kako bi se ti ljudi što prije mogli vratiti svakodnevnom životu.

Jučer su na središnjem terenu Philippea Chatriera u humanitarnom meču za poplavljene nastupili i Federer, Serena Williams...

- Da, bio je to tzv. charity day, kao i svake godine u subotu prije turnira. Svi igrači iz regije - iz Srbije, BiH, i Hrvatske - pokušali su i na taj način pridonijeti buđenju svijesti u medijima diljem svijeta kako bi poplavljeni gradovi i sela dobili što veću i bržu pomoć.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije