Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DAMIR MIŠKOVIĆ

Gazda Rijeke nakon derbija za Večernji: 'Imam samo jednu zamjerku'

Rijeka: Poznati na tribinama nogometne utakmice između Rijeke i Dinama
Foto: Igor Soban/PIXSELL
1/8
29.01.2024.
u 06:48

Predsjednik HNK Rijeka Damir Mišković oduševljen je nakon pobjede svoga kluba nad velikim rivalom, splitskim Hajdukom. Ipak, smeta mu što je sudac produžio utakmicu za čak 11 minuta.

- Iskreno, očekivao sam da ćemo pobijediti Hajduk s 3:1, to je bila moja prognoza prije utakmice. Ali ni ovako nije loše - nasmijao se Damir Mišković kada smo ga nakratko čuli nakon pobjede protiv Hajduka (2:1). na Poljudu. A izborili su je Riječani fanatično branili u tvrdoj utakmici, preokretom od kojeg je zanijemilo 30 tisuća ljudi na Poljudu, a neki su se prije kraja pokupili sa stadiona. Nisu doduše računali da će se igrati još 11 minuta sudačke nadoknade, ali ni to nije pomoglo Hajduku da se izvuče iz ponora. Bijeli su sinoć izgubili više od tri boda, jer zbog nepovoljne statistike moraju pobijediti Rijeku s barem 2:0 na Rujevici, ako omjeri snaga u borbi za titulu ostanu u ovakvom ritmu i poretku na vrhu.

'Možemo mi i 200 minuta ako treba'

Dok smo razgovarali s gazdom Rijeke, na jugu se čula pjesma Armade koja je dugo slavila s igračima i trenerom Željkom Sopićem koji je kasnije bio i posebno nadahnut u razgovoru s novinarima. Mišković se mogao samo složiti s analizom koju je trener ponudio, kada je objasnio kako je neutralizirao sredinu Hajduka i iskoristio njihovo preskakanje igre koja se svela na traženje Marka Livaje.   
- Ovako izborena pobjeda, protiv jakog Hajduka, nakon što smo primili pogodak u ranoj fazi, uvijek ima posebno značenje. Čestitam igračima, stožeru i cijelom klubu. Mislim da su i gledatelji imali što vidjeti, derbi nije razočarao. A presudilo je, baš kao što je kazao i naš trener, to što smo bili bolji od Hajduka. Igrali smo kao momčad i na to sam ponosan. Jedina zamjerka je što produžetak nije trajao 20 minuta, mislim da bi to bilo korektnije, kazao je gazda Rijeke, aludirajući na sudačku odluku o čak 11 minuta dodatnog vremena kojim su darivali Hajduk u rezultatskom minusu, ali rezultat je ostao isti, Rijeka je sačuvala pobjedu koju su kreirali majstorskim pogocima Obregon i Selahi i tako preuzela vodeću poziciju u ligi.

'U Rijeku se ne dolazi zbog novca'

- Zasluženo smo tu gdje jesmo, na vrhu, a bili smo nekad i na dnu. Pokazali smo što je Rijeka i koliko je važan sustav koji smo s godinama stvorili i u kojem igrači koji dolaze mogu igrati neopterećeni s nekakvim potresima i tragedijama. Imamo izvrsne mlade igrače, reprezentativce. Većina njih ne dolazi ovdje zbog novca. Ni u pobjedi nećemo letjeti, o tome će više kazati i trener, to je njegov dio posla. Ja sam zadovoljan jer smo pokazali da možemo do tri boda i po kiši, snijegu i ledu, pa ako treba i 120 minuta ili u zaista sramotnim uvjetima kakvi su vladali na terenu u Gorici prije nekoliko dana, kaže Mišković.

Trener Sopić bio je nešto  optimističniji - kazao je da su njegovi igrači spremni i za 200 minuta igre ako se ukaže potreba. 

VEZANI ČLANCI:

VIDEO Velika bakljada Torcide

 

Komentara 9

Avatar KorisnikZa2Kn
KorisnikZa2Kn
07:07 29.01.2024.

Bas si dobro rekao ... 20 minuta pa neka sve bude "regularno"

EL
EldersRealm
08:05 29.01.2024.

Sad krece penal po utakmici za Hajduk, a po potrebi i dva.

KU
Kujttim
08:41 29.01.2024.

Nema nikakve logike kada publika domaće momčadi namjerno izazove prekid kako bi psihološkim momentumom utjecali da domaća momčad konačno počne igrati. No domaća momčad nema igre, a zato nema ni šansi, dok je realizacija određena dosuđenim penalima. Nema realizacije iz igre, jučer onaj udarac Livaje glavom, vratar Labrović obranio, ali je odbijanac od Pukstsevih leđa promijenila smjer i Labrović je ostao na krivoj nozi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije