Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 57
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Plivanje

Mirna Jukić: Možda je vrijeme za odlazak

'sport......zagreb....23.11.2008. miting mladosti - mirna jukic  Photo: Renato Brandjolica/vecernji list'
'Renato Brandjolica/Vecernji list'
24.12.2009.
u 20:21

Važem motive. Željela bih završiti i studij, na petom sam semestru publicistike i komunikologije u Beču - kaže Mirna Jukić.

Osvojila je brojna odličja na velikim natjecanjima, dva puta je proglašena sportašicom Austrije. Znači li to da Mirni Jukić ponestaje sportskih motiva za daljnje bavljenje plivanjem? Zasad 23-godišnja Vukovarka s austrijskom putovnicom (rođena 9. travnja 1986. u Novom Sadu) priznaje samo da je uzela odmor, zbog čega je nije bilo niti na EP-u u 25-metarskom plivalištu u Istanbulu.

- I lani sam nakon Pekinga i osvojene bronce trebala odmor, ali kako je nakon toga bilo EP u Rijeci, nisam ga željela propustiti pa sam nastupila i tamo. Ove godine smo nakon SP-a u Rimu imali i državno prvenstvo i nakon toga sam doista osjetila umor i uzela sam stanku. Želim se dobro odmoriti, a poslije ću vidjeti što dalje - objašnjava Mirna.

- Zar razmišljate i o prekidu karijere?

- I to je jedna od opcija, važem motive. Željela bih završiti i studij, na petom sam semestru publicistike i komunikologije u Beču, a htjela bih otići do kraja, dakle odraditi svih deset. A brak, djeca? Jednoga dana i to, svakako.

- Dobro poznajete plivačku zbilju u Hrvatskoj, kako u tom smislu komentirate sukob između Duje Draganje i Gordana Kožulja?

- Ne znam detalje o tome, čitala sam samo ponešto na internetu, ali i Duju i Gordana znam kao vrhunske sportaše i divne ljude. Kad je Kožulj bio na vrhuncu, ja sam tek počinjala, dok mi je Duje po godinama bliži. Drago mi je da je sad to izglađeno.

Lijepo mi je u ljubavnoj vezi s “ubojicom hrvatskih tenisača”

Mirna je u sretnoj vezi s austrijskim tenisačem Jürgenom Melzerom (28 godina, 28. na ATP listi). Naši tenisači imaju neugodne uspomene s njim (Ljubičić 0-4, Karlović 0-4), pa Melzera neki zovu “ubojicom Hrvata”.

– Lijepo nam je i to je sve što bih htjela reći o našoj vezi. Znam da su tenisači stalno u pokretu, ali i to mi je bio izazov. A ja volim izazove, ipak u meni ima imotske krvi. Za koji dan Jürgen i ja idemo u Australiju, u Brisbane, ondje ćemo dočekati i Novu godinu. Bit će to nešto novo za mene, prvi put bez snijega, vjerojatno ćemo biti negdje na plaži. No, ja se vraćam 10. siječnja zbog obveza u prvenstvu i na fakultetu – kazala je Mirna, potvrdivši nam da će Melzer nastupiti i na turniru u Zagrebu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije