Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 92
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Borba u Moskvi

Mirko o borbi s Emelianenkom: Iskustvo je svakako na mojoj strani

Mirko Filipović, Stipe Drviš, sparing (1)
Daniel Kasap/Pixsell
24.06.2013.
u 14:28

- S obzirom da zadnja godina bila vrlo naporna i da je završila na najbolji mogući način, odlučio sam se odmoriti i dva mjeseca ne razmišljati o sljedećoj borbi

Mirko Filipović se ove jeseni vraća u MMA ring. Još uvijek se ne znaju svi detalji, no prema vijesti koju je Fight Site ekskluzivno objavio, u listopadu ili studenom bi se trabao sučeliti s Aleksandrom Emelianenkom na priredbi Legend u ruskoj prijestolnici Moskvi. Dvojac se već jednom našao na suprotnim stranama ringa. 2004. na Pride Final Conflict turniru, Cro Cop je Emelianenku prodao svoju \"specijalku\". Nakon spektakularnog high kicka, Mirko je posao završio šakama na podu zaključivši jednu od svojih najboljih predstava u Prideu.

U ekskluzivnom intervjuu za Fight Site, Cro Cop je najavio povratak u MMA ring.

Kako je došlo do meča s Emelianenkom nakon sjajne pobjede na K-1 WGP Finalu u Zagrebu?

\"S obzirom da zadnja godina bila vrlo naporna i da je završila na najbolji mogući način, odlučio sam se odmoriti i dva mjeseca ne razmišljati o sljedećoj borbi. Naravno, za mene odmor znači trenirati minimalno jednom dnevno. To nikada nije problem, to ću uvijek raditi, no o borbama iskreno nisam razmišljao.\"

\"Zadnjih dvadesetak dana moj menadžer Orsat Zovko me obavijestio da intenzivno pregovara o nekim opcijama. Osim nastupa u Inokiju, koji bi trebao biti naš standardni angažman nakon posljednje Stare Godine, pregovarao je i s vlasnikom ruske organizacije Legend. Meč je prošli tjedan uspješno dogovoren.\"

Aleksander Emelianenko je vrlo zahtjevan protivnik koji je sigurno i velik motiv?

\"Protivnik je atraktivan, Moskva je također zanimljivo mjesto za meč i po svemu sudeći to će biti pravi spektakl. Ruslan Sulejmanov je već pokazao da radi top svjetsku produkciju i njegov zadnji show na kojem su nastupili i Badr Hari i Alexander Emelianenko bio je vrhunski. Zato nema razloga sumnjati da će se i ovaj put potruditi da svjetskoj publici predstavi vrhunsku priredbu.\"

Kada kreću pripreme?

\"Od danas se počinjem koncentrirati na ovaj meč. Kao i uvijek do sada obećajem da ću dati svoj maksimum.\"

Kakva sjećanja nosite iz prvog dvoboja protiv Emelianenka 2004.?

\"Apsolutno se sjećam tog meča kao da je bio danas, no tada je bila malo drugačija situacija nego sada. Tada sam bio na vrhuncu svoje karijere, a Aleksandar je bio momak koji tek dolazi. U ovom slučaju mislim da je iskustvo na mojoj strani, kvaliteta, broj mečeva i protivnici s kojima sam se do sada borio. Tako da je to sigurno nešto o čemu Aleksandar mora razmišljati. S druge strane on je u najboljim borilačkim godinama i to je moment koji je za mene važan i na koji se moram koncentrirati. Sigurno je da Emelianenka ne smijem potcijeniti.\"

Znači li to da u ovoj godini možemo očekivati samo nastupe u mečevima prema MMA pravilima?

\"Ne, postoji opcija i nastupa u kick boksu. I to je otvoreno. Čekamo vlasnika K-1, Mike Kima, da se izjasni o svojim planovima. No, isto tako mi moramo slagati za nas opcije koje su u ovom trenutku sigurne\", zaključio je Cro Cop.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije