Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 146
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pohvale legende

Mirko Novosel: To je uspjeh hrvatskog sporta, a ne Kostelići

'28.03.2009., Zagreb - U 2. kolu A-1 Lige za prvaka u Trnskom su igrali Zagreb i Zadar, a slavio je Zagreb (83:76). Mirko Novosel.  Photo: Antonio Bronic/Vecernji list  '
'Antonio Bronic/Vecernji list'
VL
Autor
Antonela Vukorepa/VLM
01.04.2011.
u 11:00

- Nemojmo se zavaravati Blankom, Janicom i Ivicom, oni su obiteljski projekti, a ne produkt našeg sporta, objašnjava Novosel

Trijumf u Španjolskoj razveselio je i one koji su od košarke davno digli ruke, koji je još prate samo iz naslonjača. I Mirko Novosel došao je na svoje gledajući Cedevitinu predstavu u Madridu.

– Oduševljen sam njihovom igrom, disciplinom, koncentracijom, a ključ uspjeha ponajprije leži u Aci Petroviću. Pun pogodak bio im je dovođenje Amerikanaca koji su bili jezičac na vagi, skupili su odlične domaće dečke... – nabrajao je trofejni trener sastojke uspjeha.

Priznanje je odao i upravi.

– Nemojmo se zavaravati Blankom Vlašić i Ivicom Kostelićem, njima svaka čast, ali to su obiteljski projekti, a ne objektivan uspjeh hrvatskog sporta kako se to znati prikazivati. Jasno je da Atlantic grupa u svemu ima svoj interes, i to je legitimno, a ovo im je reklama kakvu nikada ne bi dobili klasičnim oglašavanjem. Pa jeste vidjeli te ljude koji hodaju okolo u Cedevitinim majicama? – pita Novosel.

U Podsusedu se, kaže, stvara dobar i čvrst projekt. Brzi uspon ne bi trebao značiti i brzi pad.

– Dok su svi drugi pred bankrotom, oni guraju dalje vođeni tim mladim, ambicioznim ljudima Veberom i Tedeschijem. Treba još vidjeti kako će se završiti domaće prvenstvo, ali pred njima je stabilna budućnost.

Našao im je samo jedan problem.

– Ne mogu malo igrati u Sutinskim vrelima pa malo u Draženovu domu. Ovakvim uspjehom sami su sebi postavili velike zahtjeve, a prvi je da izgrade dostojnu dvoranu. Bez toga ne mogu dalje.

Sugerira da se momčad pusti da "diše".

– Sa svakim dobrim rezultatom rastu i ambicije, ali treba biti realan, na Final Fouru ne očekivati previše i osloboditi ih pritiska da i tamo moraju nešto napraviti. Teško će biti već u polufinalu protiv Uniksa, Rusi su odlična, bogata momčad, a situacija je takva da su danas budžeti presudna stvar u sportu. Ako odmah pokleknu, ne trebaju im potonuti lađe – zaključio je Novosel.

Komentara 75

ST
standup
15:02 01.04.2011.

izgleda da je i u Sportu-Predizborna kampanja..., da je novinarcék-reka \"Timski-rad\".. prebrzo bi se prepoznala Milancétova-partija...

DK
dkatica2
17:26 01.04.2011.

Ovo je uspjeh obitelji Tedesci , a ne Ace Petrovića!!

MA
majorglory86
13:00 01.04.2011.

pa tim bolje što su obiteljski projekti!! trebo bi ih još više cijenit jer su se sami izborili i trudili za uspjeh... kako si blesav u pm

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije