Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MIRKO FILIPOVIĆ:

Tijelo se najbolje razvija ako se bavite borilačkim sportom, nema ljepšeg od toga

Mirko Filipović
Facebook
20.02.2016.
u 20:43

Uoči seminara Filipović je novinarima rekao kako ga za Varaždin vežu najljepše uspomene, jer je ovdje završio 3. razred gimnazije ratne, 1992. godine, a na treninzima na stadionu Sloboda varaždinski borci Goran Cerovečki i Esad Garibović "prebijali su ga k'o mačku".

U organizaciji Hrvatskog kickboxing saveza i Kickboxing kluba Mladost u Varaždinu je u subotu održan trenerski i sudački seminar, a jedan od predavača u sportskoj dvorani u Graberju bio je i Mirko 'Cro Cop' Filipović.

Uoči seminara Filipović je novinarima rekao kako ga za Varaždin vežu najljepše uspomene, jer je ovdje završio 3. razred gimnazije ratne, 1992. godine, a na treninzima na stadionu Sloboda varaždinski borci Goran Cerovečki i Esad Garibović "prebijali su ga k'o mačku". Filipovića je u Varaždinu trenirao Anđelko Mladenović iz Kickboxing kluba Mladost.

I nakon aktivne karijere 'Cro Cop' svakodnevno trenira, a s njim radi i sin.

"Sin voli ovaj sport. Što bi drugo trebao trenirati, ako sam mu ja tata? Ja gledam da mu taj sport bude put do zdravlja, da stekne vještinu i disciplinu. Djecu se ne smije forsirati, moraju htjeti sami", kazao je Filipović dodavši da za natjecateljski dio mora postojati ogromna želja.

"Ja sam sam 'grebao rukama i nogama', ja sam to htio. Moji počeci su bili jako teški, od '96. do '98. kad sam se s boksačkom reprezentacijom išao boriti s najjačim boksačima, Kubancima, Rusima, olimpijskim pobjednicima, europskim i svjetskim prvacima u amaterskom boksu, kasnijim prvacima u profesionalnom boksu", rekao je Filipović koji smatra da nema ljepšeg sporta za rekreaciju od borilačkog sporta.

"Ljudi tako razvijaju koordinaciju, motoriku, agilnost, radi se puno gimnastike, usvajaju nove vještine. To je put do zdravlja i tijelo se kvalitetnije razvija. To je važnost sporta i po meni tu je borilački sport na prvom mjestu", istaknuo je  Cro Cop i dodao da je, s druge strane, ekstremni, natjecateljski, profesionalni sport opasan jer se u oštroj konkurenciji i želji za vrhunskim rezultatom tijelo oštećuje.

Uz 'Cro Copa' na seminaru su sudjelovali i prof. dr. sc. Hrvoje Sertić i doc. dr. sc. Ivan Segedi s Kineziološkog fakulteta te prof. Neven Šavora iz Hrvatskog olimpijskog odbora. Sudački seminar vodili su Davor Milaković, Romeo Deša i Igor Bezjak.

>> Mirko Filipović vodi seminar HKBS-a

Komentara 2

Avatar Admin nabijem te
Admin nabijem te
09:34 21.02.2016.

Legenda!

NS
nadia.spadabramovic
17:14 23.02.2016.

ako mozak nije dio tjela i ako je ring fight jedina vrsta borbe slažem se

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije