Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MIRKO FILIPOVIĆ:

Ovo je konačni kraj! Više ne mogu, bol je postala neizdrživa

Mirko Filipović
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/7
10.11.2015.
u 20:26

'Imao sam još dvije borbe u ugovoru, a ovu odgođenu za studeni trebao sam odraditi na ljeto, ali nisam mogao, jednostavno nije išlo.'

Mirko Cro Cop Filipović odlučio je završiti bogatu borilačku karijeru i ta odluka javnosti stigla je iznenada pa nevjerica kod njegovih obožavatelja i zaljubljenika u slobodnu borbu svakako postoji.

– Drago mi je što se ljudi još uvijek nadaju i što očito ne vide da sam ušao u 42. godinu života, ali gotovo je, ozljede su presudile, nije više išlo. Još nakon borbe s Gabrijelom Gonzagom tetiva je bila oštećena. Možda se činilo drukčije, ali nisam prošao neoštećeno iz nje, sjetite se da me primio za nogu i želio napraviti polugu, ali sam se izvukao i posljedice osjetio poslije – kazao je u ekskluzivnom razgovoru za Novu TV naš najbolji borac u povijesti pa nastavio:

– Imao sam još dvije borbe u ugovoru, a ovu odgođenu za studeni trebao sam odraditi na ljeto, ali nisam mogao, jednostavno nije išlo. Nadao sam se da ću uspjeti sve sanirati u nekoliko mjeseci i išao sam na terapije u München, osjećao sam se bolje. No kad su krenuli žešći treninzi, ozljeda se vratila.

Objasnio je Mirko Filipović u čemu je problem s njime.

– Problem je što "specijalku" izvodim oslanjanjem na desnu nogu i to se osjeti, to su neizdrživi bolovi od kojih jedva sjedim dulje od 15 minuta. Inače sam potpuno zdrav i u formi, ali to što sam u 42. godini života, a karijera je trajala više od 20 godina ipak nosi svoje. Trudio sam se, forsirao i sve sam radio posljednjih mjeseci osim hrvanja, no kad sam počeo zadnjih tjedana raditi hrvanje, shvatio sam da više ne ide, bol je postala neizdrživa i prijetila mi je nova operacija. To mi nije potrebno u životu, ne treba tražiti kruha preko pogače – kazao je Mirko i otkrio planove za bližu budućnost:

– Regenerirat ću se i onda nastaviti trenirati jer bez treninga i sporta ne mogu. Naravno, smanjit ću intenzitet, ali sigurno ću biti aktivan.

Za kraj je poručio mladim borcima kako mogu postići uspjeh poput njegova.

– Moraju biti uporni i vjerovati u sebe, ali uz krvavi rad i odricanje. Moraju biti i svjesni da uspjeha preko noći nema, nije to lako, biti dosljedan i uporan, ići glavom kroz zid. No druge nema, samo na taj način može se uspjeti.

>> Mirko Filipović otkazao borbu i odlučio otići u mirovinu!

>> 'Protiv Hamiltona mi ne bi dopustili boriti se u gaćicama s kockicama'

>> 'Desna noga - bolnica, lijeva noga - groblje': Prisjetite se neponovljive karijere Cro Copa

Komentara 9

KO
konj
21:12 10.11.2015.

Ziv bio mirko legendo hrvatskog sporta.

DU
Deleted user
21:46 10.11.2015.

Kako god da bilo,Mirko ti si legenda.

DU
Deleted user
21:58 10.11.2015.

Hvala ti legendo za mnostvo lijepih i ponosnih trenutaka.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije