Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nakon vijesti o umirovljenju

Šokantna reakcija iz UFC-a: Mirko Filipović suspendiran zbog sumnje u doping!?

Mirko Filipović
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/8
12.11.2015.
u 09:22

'Borba između Mirka Cro Copa i Anthonyja Hamiltona u Seulu je otkazana, a Američka antidopinška agencija obavijestila je Mirka Filipovića i UFC da je privremeno suspendiran zbog moguće zlouporabe pravila.'

Mirko Filipović iznenadio je odlukom da odlazi u mirovinu zbog ozljeda koje su mu počele previše smetati i utjecati na njegovu fizičku spremu, no Ultimate Fighting Championship (UFC) ponudio je drugu stranu priče – Cro Copa su povezali s dopingom i borba zakazana za 28. studenog s Anthonyjem Hamiltonom je ekspresno otkazana!

Bilo je čudno što ni predsjednik organizacije Dana White ni sama organizacija nisu, kao inače, poželjeli svom borcu sve najbolje u ostatku "civilnog života". Inače se zahvale na svemu, ponude najbolje trenutke iz karijere i sve bude dostojanstveno i na čast. Uostalom, takav tretman imao je Antônio Rodrigo Nogueira Minotauro kad se oprostio.

Odgovor zašto na Mirkovu odluku o povlačenju nisu popratili na taj način objasnili su kroz priopćenje kojim se osvrću na nalaze Američke antidopinške organizacije (USADA), no nisu otkrili o kojoj pronađenoj zabranjenoj supstanci je riječ.

- Borba između Mirka Cro Copa i Anthonyja Hamiltona u Seulu je otkazana, a Američka antidopinška agencija obavijestila je Mirka Filipovića i UFC da je privremeno suspendiran zbog moguće zlouporabe pravila - stoji u priopćenju s razlozima otkazivanja borbe, a slijedi i nastavak:

- Neovisno tijelo (USADA, op.a.) pobrinut će se oko rezultata i odrediti posljedice za Cro Copa. Dodatne informacije bit će pravovremeno objavljene, a Hamiltonu će se vrlo brzo zakazati novi meč u bližoj budućnosti.

Poprilično je šokantna ova informacija jer mijenja kompletnu stranu priče, ali treba pričekati da se oglase čelni ljudi organizacije i Mirko Filipović. Ukoliko se pak navodi pokažu točnima, naš borac bit će upamćen kao prvi koji je pao na novim i strožim antidopinškim testovima antidopinške agencije. Ti su testovi postroženi i samim time kontrola je rigoroznija.

>> Da bi ostvarili najviše ciljeve i zaradu, borci se koriste 'prečacima'

>> BiH borac optužuje Cro Copa: Nisam siguran da je čist!

>> Odlazim kao pobjednik, a za jednog sanjara iz Privlake puno sam napravio

>> Ovo je konačni kraj! Više ne mogu, bol je postala neizdrživa

Komentara 63

US
upravo-si-poducen
09:49 12.11.2015.

Kod Marina Čilića su pogriješili i nikada se ispričali.

KA
karambita
09:45 12.11.2015.

Pazi sad ovo....zbog navodne sumnje....kako to Ameri misle? Nema sumnje, ili je uzimao doping ili nije.....ma ovdje je sigurno druga prica u pitanju, ti Ameri uvijek pametuju i sve znaju, a najveci prevaranti i lopovi

ŽU
žuti
09:26 12.11.2015.

Zar treba komentar?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije