Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAKON TRIJUMFA

Mirko feštao sa svojim Slavoncima i zbog boli prvi otišao kući

Mirko Filipović (1)
Foto: Igor Kralj/Pixsell
1/12
16.03.2013.
u 23:04

- Bit će ovo vječni podsjetnik mojoj djeci na ono što im je stari napravio - kazao je Mirko nakon što je Prideovu pojasu pridodao i ovaj K-1

Iskreno rečeno, nismo mislili da će Mirko Filipović (38) osvojiti K-1 Grand prix u društvu u kojem je prvi sljedeći sudionik osam godina mlađi od njega. Nekako slično razmišljao je i njegov menadžer Orsat Zovko kada je vidio u kakvom je grču Cro Cop odradio prvu borbu. No, nakon što se provukao protiv Amerikanca Millera, Mirko Filipović podsjetio je na najbolje dane. Na vrijeme kada se svaki njegov protivnik užasavao sintagme \"desna noga bolnica, lijeva groblje\".

Protiv Žuravljova, potihog kandidata za osvajanje turnira, odradio je taktički pametno. S tri udarca lijevom nogom u jetru oduzeo je toliko snage Ukrajincu da ovaj nije mogao pokazati ni 50 posto onoga što vrijedi. U finalu protiv Londta je pak preživio možda i najtežu (treću) rundu u karijeri, no presudio je lijevi high-kick u glavu početkom druge runde. Da nije instinktivno postavio blok, Londt bi završio u carstvu snova, što je i priznao nakon što se, pred novinarima, naklonio pobjedniku:

– Bio sam veliki Cro Copov poklonik, a sada sam se s njim borio i to mi je bila velika čast. Taj high-kick naprosto nisam vidio i on je presudio jer taj nokdaun nisam uspio nadoknaditi.

Nismo ga ni mi vidjeli dugo ovako precizno i snažno izvedenog, još tamo od 2006. i završnice Prideova Grand prixa kada je u polufinalu, istim udarcem, nokautirao Brazilca Vanderleija Silvu. No, to su ti posebni trenuci inspiracije. Prideov pojas osvojio je na svoj 32. rođendan, a ovaj pred zagrebačkom publikom, pred kojom nije smio zakazati. Osim toga, bio je motiviran dokazati se pred onima koji su mislili da mu je najbolje raditi kulen i kobasice, a ne boriti se.

– U turnir sam ušao kao već otpisani borac, a izašao sam kao pobjednik. Moram priznati da su me dirale takve priče, zlobnici i zavidnici su me trpali u grob prije vremena. Motivirala me i želja da budem prvi čovjek koji ima K-1 pojas i onaj vodeće MMA organizacije što je Pride tada bio. Bit će ovo vječni podsjetnik mojoj djeci na ono što im je stari napravio.

Već nakon polufinalne pobjede Mirko je bio jako sretan. Već u tom trenutku naručio je feštu za svoje navijače u svom kafiću Virage na Malešnici, neovisno o ishodu finala. A tamo su bili i njegovi Privlačani koje on nikad ne zaboravlja. I ovaj put im je osigurao ulaznice (60-ak), čak i prijevoz, a simpatični Slavonci su pak sa sobom ponijeli kulen i slavonsku kobasu s kojima su častili gosti kafića. Mirko se na fešti svojih navijača nije zadržao dugo jer su ga boljela rebra, pa sumnja da je možda koje i napuklo, a čini mu se da ima i rupturu mišića.

>> Mirko: Neki su me prerano slali u grob i sad im je žao

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije