Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 38
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UMIROVLJENJE S 35

Mirko će se oprostiti u Hrvatskoj

Mirko Filipović
Slavko Midzor
22.09.2009.
u 09:06

Filipović će oproštajni meč najvjerojatnije organizirati u Hrvatskoj, u kojoj se nikad nije borio, iako niti opcija s Japanom, u kojem još ima status božanstva, nije isključena.

Mirko je vjerojatno zaslužio ljepši kraj jedne velike karijere, ali Cro Cop je u Dallasu tražio novu šansu. Želio je dokazati drugima, ali ponajviše sebi, da još nije došlo vrijeme za umirovljenje. I da naslov UFC-ova teškaškog prvaka nije nedohvatljiv. Poraz od Dos Santosa otkrio je Mirku ipak pravu istinu. Da se više ne može boriti s najboljima. U zagrebačkoj zračnoj luci, s tamnim naočalama i zašivenom arkadom, Mirko je, gotovo ne zaustavljajući se, sjeo u automobil. Ali odgovorio je na pitanje koje su mnogi postavili nakon poraza u Dallasu.

– Da, to je vjerojatno kraj moje karijere.

U njegovu timu ima onih koji se nadaju da će se Cro Cop sutra probuditi s novim motivom. No istina je da je Mirko u Dallasu već odlučio da novog povratka više neće biti. Iz izvora bliskih Filipoviću saznajemo da će Cro Cop organizirati još samo oproštajnu borbu i da će s UFC-om raskinuti ugovor za još dvije dogovorene borbe.

I Mirku je jasno da je biologija napravila svoje, a posljednjih godina su ga i ozljede često mučile. Uostalom, dva poraza u kavezu, od Gonzage i Konga, uvelike su posljedica teškoća s desnim koljenom, koje mu je 2008. godine i operirano.

Filipović će oproštajni meč najvjerojatnije organizirati u Hrvatskoj, u kojoj se nikad nije borio, iako niti opcija s Japanom, u kojem još ima status božanstva, nije isključena. No, zbog povuci-potegni s Prideom te zbog potpisivanja ugovora s Amerikancima, Filipović sigurno nije ispao najkorektniji. A pitanje je koliko bi Japanci od revijalne borbe, iako se radi o Cro Copu, imali financijske koristi.

Najveći uspjeh Mirkove karijere, u kojoj je sebi i menadžerima priskrbio 2,5 milijuna dolara, bilo je osvajanje Grand-prixa 2006. godine, dok je u K-1 dvaput bio finalist. Jedan od vrhunaca bila je i borba za naslov prvaka u slobodnoj borbi s Fjodorom Jemjeljanjenkom 28. kolovoza 2005. godine. Velika Filipovićeva želja bio je uzvrat protiv nepobjedivog Rusa, ali i uzvratna borba s Minotaurom. Poraz od Dos Santosa Mirku je bila jasna poruka da neće dosanjati svoje snove i da je vrijeme za neizbježno – povlačenje iz ringa.

Mirko, ipak, ima dovoljno argumenata da se zadrži u borilačkom svijetu. Pod svoje skute može primiti nekoliko talentiranih mladaca i povesti ih prema vrhu. Cro Cop u kući ima dvoranu s kavezom, no lako bi mogao otvoriti i školu mješovitih borilačkih vještina. Na vrata bi mu sigurno pozvonilo milijun klinaca. A nema sumnje da bi u aktivnoj “mirovini” Filipović imao dovoljno vremena i za pecanje u Privlaci. Ono o čemu je najviše razmišljao u svojoj posljednjoj pravoj borbi u karijeri.

Ključne riječi

Komentara 3

RI
riousa
09:41 22.09.2009.

Summjam ja da je MIRKO gotov. On je samo ljut nasebe a da odustane samo zato sto je sad izgubio summjam. Pomeni izgubio je jer je puno razmisljo o tome sta ce biti poslije. Zamene je mirko jos osto opasan i jedan od TOP 10 IN THE WORLD bez obzira sto je porazen. Svi im znamo da kisa nekad pada iz vedra neba . POZDRAV CRO COP IZ USA SEATTLE.

OM
omar
09:42 22.09.2009.

Svaka čast Mirku na svemu do sada. Izgleda da je došao kraj jedne velike karijere. Hvala na svemu. Za mene si bio najbolji borac na svijetu. I unatoč svemu tako će i ostati. Ja se nadam da će skupit snagee i odradit meč, dva a ali da jedan bude sa onim Gonzagom. Samo da njega zgazi!

JG
jura_grozni
10:43 22.09.2009.

nema sumnje da je Mirko vrh, ali nije više \"lud\" ne pobjedi jači uvijek, nekad i luđi to mu fali, ima čovjek ženu djecu život sređen, nema motiva toliko, skroz ga razumijem. Hvala Mirko na svemu do sada. Mene nisi razočarao.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije