Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STIŽE OLYMPIAKOS U trećem kolu Eurolige u Draženovu domu gostuje grčki velikan (četvrtak, 18.30)

Miris košarkaškog spektakla u Zagrebu

05.11.2008.
u 15:46

Prigodan govor, fotografiranje i darovi išli su ruku pod ruku s otvaranjem Cibonina Fan Shopa. Dan prije velike utakmice s Olympiakosom, Fan Shop je došao i kao simbol jačega zagrebačkog kluba, a trenera Perasovića je zanimalo samo jedno:
- Hoće li dvorana biti puna?

Već je i naša blogerica Nataša pisala o drugačijoj atmosferi kada u Zagreb dolazi euroligaški velikan, a u četvrtak će na parket Draženova doma istrčati ponajveće zvijezde Starog kontinenta.

Za neki manje razmažen grad, same gostujuće zvijezde bile bi dovoljne da napune dvoranu, ali Zagreb traži i snažnu domaću momčad. Ove sezone i taj uvjet se poklopio te bi i malo potrošene stolice na zelenom sektoru mogle biti ispunjene.

Kada igrači žele pobjedu
Nije samo stvar snage, stvar je i želje. Vedran Vukušić se protiv Zvezde bacao za svakom loptom, Nikša Prkačin je protiv Maccabija završio na konstrukciji koša kada je lovio jednu loptu, a Jared Homan skače, blokira i ljuti se na svaki primljeni koš.

Dečki su skupa i izvan terena, svi do jednoga potvrđuju da su "prava klapa", da takva atmosfera nije bila niti kada je Cibona bila na pragu ulaska u četvrtfinale, kada su američke putovnice u svlačionici držali Scoonie Penn i Bennett Davison.

Dobra atmosfera ne može sama po sebi biti zalog za uspjehe, zato je Perasović nadodao i jasnu hijerarhiju na terenu. Kada je na parketu Nikša Prkačin zna se koje dvije akcije Earl Calloway, Vedran Princ ili Davor Kus zovu. Kada "zagusti" ili nema ideje, lopta ide u ruke Rawleu Marshallu. Kada treba mirna ruka, Kus je čovjek koji se traži. Slično je i u obrani. Vladar skoka je Lukša Andrić, Homan čuva najopasnije protivničke centre, a Marin Rozić opasne šutere i glavne strijelce.

Dolazi europski gigant
Nagradno pitanje za četvrtak glasi - hoće li sve uigraniji Cibonin sistem, domaći teren i puna dvorana biti dovoljna za momčad kao što je Olympiakos? Nije problem samo Nikole Vujčića, Thea Papaloukas ili Josha Childressa.

Iskusni lisac na klupi Olympiakosa, Panagiotis Giannakis, s te iste klupe povlači imena kao što su srpski reprezentativci Teodosić ili Erceg, grčki reprezentativci Printezis, Vasilopoulos i Schortsianitis, izraelski reprezentativac Halperin te američka zvijezda Lynn Greer.

Rotacija od 11 iznimno kvalitetnih igrača omogućuje Olympiakosu da cijeli susret igra na vrlo visokom, da ne pozna formu "neraspoložene petorke" te da kazni svako opuštanje u igri protivnika. Bilo to na početku susreta, nakon poluvremena ili u završnici dvoboja.

S druge strane, imaju sve. Šuteri poput Halperina, Greera ili centara Vujčića i Bourousisa omogućavaju napadanje protivničke zone.

Očekujte neočekivano
- Josh Childress me oduševio mogućnošću probijanja i kvalitetnih ulaza - opisao je Cibonin trener, Velimir Perasović, kvalitetu grčkog giganta ukoliko se pokuša zatvoriti šut, a otvori se bilo kakav prostor ispod koša. Ako se doda kvaliteta Thea Papaloukasa te kompjutorskih proigravanja Nikole Vujčića, pitanje je kako zaustaviti crvene s Pireja.

Tada se vrijedi prisjetiti domaće pobjede protiv nepobjedivog Panathinaikosa u Topu 16 Eurolige, uspjeha protiv Real Madrida na gostovanju koje je proglašeno "kažnjeničkom misijom" i drugim slavljima vukova baš u susretima koje je bilo "nemoguće dobiti". I zato, Draženov dom, četvrtak, 18.30 sati. Nemojte propustiti.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije