Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TUGA U ŠAHTARU

'Suci kao Ivan Bebek ne zaslužuju Ligu prvaka'

Ivan Bebek
Foto: Reuters/PIXSELL
17.09.2015.
u 08:29

Mandžukić je zabio za izjednačenje protiv Cityja, a prvu gostujuću pobjedu Juventusu nad Englezima nakon 1996. donio je Morata

Molećivi pogled Darija Srne upućen prema Ivanu Bebeku i neuspješno uvjeravanje da ga lopta nije pogodila u ruku ostat će zapamćeni nakon pobjede Reala nad Šahtarom od 4:0 na startu Lige prvaka.

– Nije me udarila u ruku – hvatao se Srna za glavu, a Bebek mu je još dodijelio i žuti karton.

Nakon završetka utakmice, Srna je ostao na travnjaku s Bebekom i ostalim sucima iz Hrvatske. Razgovor sasvim sigurno nije bio ugodan. Hrvatskog kapetana morao je smirivati Luka Modrić, koji je s njim razmijenio dres, a na kraju je Srna ipak pružio ruku sudačkoj šestorci. Greška koju je Bebek napravio je velika, katastrofalna, Ronaldov udarac Srnu je pogodio u leđa, a ne u ruku. No, riječki sudac vidio je ruku, premda je bio udaljen tek nekoliko metara od Srne.

Zgražanje na Bernabeuu

Srna se nije smirio ni kada je izašao ispod tuša. Novinarima u mix-zoni nije želio dati izjavu, bijesno je kazao: "Neka vam Bebek da izjavu". Zanimljivo, s njim kao da su suosjećali Mateo Kovačić i Luka Modrić, ni oni nisu htjeli razgovarati s novinarima, što je izazvalo zgražanje u hodnicima Santiago Bernabeua. Ljutnja da, ona je opravdana, ali najmanje su za to krivi neki drugi ljudi. Mircea Lucescu, iskusni Šahtarov trener, za razliku od kapetana, davao je izjave. I jasno poručio Bebeku.

– Ovakvi suci ne zaslužuju Ligu prvaka, on je promijenio tijek utakmice. Podlegao je pritisku navijača i igrača Reala – rekao je Lucescu.

Pritom je mislio na Ronalda, koji je bio najžešći u zahtjevima da Bebek pokaže na bijelu točku.

– Manjim klubovima kakav je Šahtar žuti kartoni dodjeljuju se odmah, a velikima se daje posljednje upozorenje. Želimo poštovanje, to je jedino što tražimo, a u Madridu ga nismo dobili – poput ose ubadao je Lucescu.

U sjedni Bebekove pogreške ostale su minute Matea Kovačića. Ušao je u 31. minuti umjesto ozlijeđenog Garetha Balea. Ono što je pokazao svidjelo se Benitezu.

– Kovačić nam je donio kontrolu igre i širinu – rekao je Benitez.

Ipak, želio je Kovačića spustiti na zemlju.

– Ne bude li Bale mogao igrati, svima se otvara mjesto u početnoj postavi. Protiv Šahtara igrao je Kovačić zbog karakteristika protivnika, a u nekoj drugoj utakmici možda zagiraju Jese ili Lucas Vazquez.

Inače, Mario Mandžukić zabio je za izjednačenje Juventusa u Manchesteru protiv Cityja, a domaćine je srušio Morata (1:2). Bila je to Juventusova prva pobjeda u gostima nad nekim engleskim klubom nakon 1996.

Mladi bek već operiran

Tragični događaj zbio se u Eindhovenu, lijevom beku Uniteda Lukeu Shawu (20) Meksikanac Hector Moreno slomio je nogu i za to nije dobio ni žuti karton. PSV je pobijedio 2:1, Moreno se ispričao, ali to nije promijenilo sliku njegova brutalnog starta. Shaw je odmah operiran u Eindhovenu, ondje će se i oporavljati.

>> Srna: Nisam zadovoljan kako je Bebek sudio, ali što možemo?

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije