Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOGOMETNA LEGENDA

Pjanić: Totti zaslužuje biti sretan, dajte mu da nastavi igrati u Romi

Roma
Foto: Reuters
22.04.2016.
u 09:00

– Totti je Roma. Ne mogu zamisliti da je ovo njegova posljednja sezona. Naučio sam puno igrajući s njim, volim igrati s njim, postali smo veliki prijatelji i nadam se da će se sve razriješiti na najbolji način za njega – jasnu poruku treneru i vodstvu kluba poslao je veznjak Rome Miralem Pjanić.

Igrala se 86. minuta, Roma je gubila kod kuće od Torina 1:2, a onda je u igru ušao Francesco Totti. Za samo 30 sekundi zabio je majstorski za izjednačenje, a tri minute kasnije i za pobjedu 3:2. Majstor ostaje majstor, pa makar i u 40. godini. Tom prekjučerašnjom izvedbom Totti je pokazao da nemaju pravo oni koji ga svrstavaju u staro željezo, ali i pokazao je zašto ga zovu rimskim carem i zaštitnikom Rome.

Iako je tijekom karijere bio svjestan da se s Romom neće naosvajati trofeja (osvojio je samo jednu Seriju A, a čak sedam puta bio drugi), Totti nije nikada želio izdati svoj klub. Odbijao je ponude Milana, Juventusa i Chelseaja, a kada ga je 2001. osobno nazvao predsjednik Reala Florentino Perez i rekao mu da ga želi u momčadi, Totti je frajerski rekao: “Gospodine Perez, mogu igrati za vas, ali samo ako kupite Romu.”

Zbog takvog ga stajališta prema svom klubu navijači Rome obožavaju, a neki čak predlažu da ga se u obližnjem Vatikanu nakon završetka karijere proglasi blaženim. Koliko je dugovječan Totti u Romi, najbolje potvrđuje da je za taj klub debitirao 28. ožujka 1993. godine, pod vodstvom tadašnjeg trenera Vujadina Boškova.

U Tottijevu vlasništvu mnogi su rekordi, a neki od njih nikada neće biti srušeni. Jedini je igrač koji je zabijao u 22 sezone Serije A u nizu, a rekorder je talijanske lige i po broju nastupa (598) te golova (249). Na žalost, ovo mu je možda i posljednja sezona u Romi, pogotovo zato što nije u idealnim odnosima s trenerom Spallettijem.

– Totti je Roma. Ne mogu zamisliti da je ovo njegova posljednja sezona. Naučio sam puno igrajući s njim, volim igrati s njim, postali smo veliki prijatelji i nadam se da će se sve razriješiti na najbolji način za njega. Nadam se da će priča imati sretan završetak, da će svi postupiti po zdravom razumu – jasnu poruku treneru i vodstvu kluba poslao je veznjak Rome Miralem Pjanić.

>> Totti spasio Romu od poraza i pokazao Džeki kako se zabijaju golovi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije