Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 139
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SRERBNI TENISAČI

Ministrica obećala da će Vlada ulagati u sportsku infrastrukturu, tenisači joj zapljeskali

Zagreb: Doček srebrnih tenisača na Trgu bana Jelačića
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/3
07.12.2021.
u 14:02

Tomašević: Pokazali ste da su čuda moguća kada se držite kao ekipa. Iako individualni plasman to nije obećavao, vi ste napravili čudo. Možda su drugi bili bolje plasirani od vas, ali nisu imali to zajedništvo

Srebrnim tenisačima iz Madrida jučer je u Zagrebu priređen svečani doček. Naši su reprezentativci iz Madrida krenuli zrakoplovom u sedam sati i preko Amsterdama stigli u Zagreb. A potom su s malim zakašnjenjem posebnim autobusom stigli na Trg bana Josipa Jelačića, gdje ih je dočekalo više stotina ljudi. Unatoč hladnoći i usprkos epidemiji, Zagrepčani su došli pozdraviti svjetske doprvake, čuti ih i zapljeskati im...

Mektić ostao u Madridu

Junak naših torinskih i madridskih pobjeda Borna Gojo bio je pomalo pospan i umoran, što je i razumljivo kad se zna da su se tenisači morali rano probuditi, a večer prije bili su na večeri na koju ih je pozvao izbornik. Borna je zato na pitanja voditelja Frane Ridjana odgovarao kratko, ali i jasno.

– Kako se osjećate?

– Odlično!

– Koji vam je dan bio najteži?

– Prvi dan je bio najteži – kazao je Gojo, a nakon toga se obratio okupljenima.

– Hvala svim ljudima, ja i igram radi ljudi, jako mi je drago što su došli. Ne mogu reći da sam bio presretan nakon Čilićeva meča, ali to je tako kako je. Idem u svoj Split, a potom se vraćam u Zagreb. Svi koji žele napredovati moraju se preseliti u Zagreb, nadam se da će se to promijeniti – napomenuo je 23-godišnji Splićanin.

U razgovoru s novinarima nije mogao zaobići svoj susret s Rubljovom, jedini koji je izgubio na završnom turniru.

– Rubljov je servirao nevjerojatno, nije puno griješio iz terena, očekivao sam da će to raditi češće. Nemam neku ispriku za sebe, on je jednostavno bio bolji.

Marin Čilić bio je iznimno dobro raspoložen, i to iz više razloga: iza njega je uspješna, iako srebrna godina (drugo mjesto na olimpijskom turniru parova i u Davisovu kupu), a očekuje ga i susret sa sinovima i suprugom koji mu, naravno, uvijek nedostaju:

– Jedva čekam da se vidim s obitelji, da vidim svoje sinove i suprugu Kristinu. Možemo biti preponosni, treći finale u posljednjih pet godina. Da smo bili još malo bolji, posebno ja, došli bismo s velikim trofejem. Bili smo daleko od kuće, ali osjetili smo veliku podršku. Igrali smo sa srcem i nadam se da smo vas razveselili. Pripremite se dogodine. Svjetsko je prvenstvo u nogometu, a mi smo na završnom turniru Davisova kupa – rekao je Čilić koji je u meču s Medvjedovom pružio izvrsnu igru, posebno u prvom setu. Objasnio je:

– Na kraju ostaje žal za par poena u tom meču. Jedna break-lopta u prvom setu zapela je na vrhu mreže, mini priliku imao sam i kod 4:2 u tie–breaku, a kod 6:6 jedan mi je forhend pobjegao van nekoliko centimetara. To su nijanse koje odlučuju u mečevima protiv takvih igrača iz vrha. Sve u svemu, zadovoljan sam, dao sam sve od sebe. Presretan sam i preponosan na cijelu reprezentaciju, postigli smo još jedan golem rezultat. Vjerujem da ćemo to shvatiti tek kad prođe neko vrijeme.

Nakon Marina mikrofon je preuzeo Mate Pavić:

– Meni će se urezati u sjećanje to da sam napokon uspio nekoga pobijediti u Davisovu kupu. Čekao sam na to jako dugo. Gojo se ni s kim ne druži pa sam se s njim najmanje družio – našalio se Mate, dodavši: – Ozračje je bilo sjajno, htio bih se svima zahvaliti. Ovo nitko nije očekivao, postigli smo nevjerojatan uspjeh. Prezadovoljan sam.

Nino Serdarušić istaknuo je da su iza njega dva najbolja tjedna u karijeri.

– Borna Gojo i ja jedni smo od najboljih prijatelja, jako mi je drago što smo to skupa prošli – kazao je Nino.

Primjećujete da među igračima nije bilo Nikole Mektića. Druga polovica najboljeg para na svijetu ostala je u Madridu, ondje mu je djevojka...

No zato se mnoštvu obratio izbornik Vedran Martić:

– Osigurali smo nastup na završnom turniru i sljedeće godine, vjerujem da možemo otići i korak dalje. Imali smo tešku skupinu, potom smo u četvrtfinalu igrali protiv domaćina Italije, pa u polufinalu protiv Srbije s Đokovićem. Momci su dali svoj maksimum, borili su se kao lavovi. Iduće godine idemo na popravni ispit, a dotad će igrači odrađivati svoje obveze na turnirima. Nadam se da će momci i dalje nastupati za reprezentaciju s ovim žarom te da ćemo u budućnosti ponavljati ovakve rezultate – napomenuo je izbornik.

Zapljeskali “infrastrukturi”

Naše srebrne tenisače dočekao je i zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević. U nadahnutom govoru poručio im je:

– Čast mi je što vam mogu poželjeti dobrodošlicu i čestitati vam na nevjerojatnom uspjehu. Pokazali ste da su čuda moguća kada se držite kao ekipa. Ovo je nevjerojatan uspjeh hrvatskog sporta, treći finale u pet godina. Malo je nedostajalo da se osvoji velika “salatara”. Nakon zlata i srebra iz Tokija pokazali ste da je Hrvatska u samom vrhu svjetskog tenisa. Iako individualni plasman to nije obećavao, vi ste napravili čudo. Možda su drugi bili bolje plasirani od vas, ali nisu imali to zajedništvo. Tenis je individualni sport, ali kada reprezentacija nastupa kao momčad, čuda su moguća.

Na pozornici se našla i ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac. Kazala je:

– Ovo je bilo neponovljivo, bio je užitak pratiti vas. Tenis nam je važan i čestitamo svima od srca. Cijela godina je bila nevjerojatna. Vlada će vas nastaviti pratiti i ulagati u sportsku infrastrukturu – rekla je Brnjac na što su joj tenisači i izbornik Martić zapljeskali, poručivši i time koliko su im potrebni tereni, prije svega dvorane i ponajviše Nacionalni teniski centar.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije