Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 111
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Euro 2012.

Ministar Jovanović potpisao povelju za sigurnost navijača

Željko Jovanović (1)
Nel Pavletić/PIXSELL
17.05.2012.
u 17:26

– Jasno, sve nas najviše zanima uspjeh reprezentacije, željeli bismo da ona dogura što dalje na prvenstvu

 Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta te Riječki regionalni infocentar za mlade potpisali su povelju čiji je cilj omogućiti siguran boravak hrvatskih navijača na Europskom prvenstvu 2012. u Poljskoj i Ukrajini.

– Jasno, sve nas najviše zanima uspjeh reprezentacije, željeli bismo da ona dogura što dalje na prvenstvu. Mene kao ministra zanima i sigurnost naših navijača. Udruga iz Rijeke preuzela je na sebe dio posla – smještaj, prijevoz, zdravstvenu skrb..., što god navijačima zatreba.  Ovo je vrlo važna stvar uoči Europskog prvenstva, ovo je nastavak Akcijskog plana u borbi protiv nasilja na sportskim terenima – rekao je ministar Željko Jovanović koji je u ime MOZS-a potpisao povelju.

Riječku udrugu predstavljao je Zoran Stevanović.

– Mi ćemo u Poljskoj, a nadamo se i u Ukrajini, 24 sata na dan biti na raspolaganju našim navijačima. Kontaktirane su i navijačke skupine i učinit ćemo sve da bismo osigurali maksimalnu sigurnost naših navijača. Od 2005. godine mi detektiramo sve nepravilnosti u hrvatskom nogometu. U tom lancu odgovornosti navijači su zadnja karika i najlakše je prebacivati krivnju na njih za ovakvo stanje. Uspostavom ove Povelje želimo navijačima biti na usluzi, kako se ne bi dogodila situacija kao u Austriji, kad je jedan naš navijač preminuo. A edukacija će se nastaviti i nakon prvenstva.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije