Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 52
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
4:0 U KRANJČEVIĆEVOJ

Mini vatreni 'razbili' Lihtenštajn, dva gola Šituma!

U21 reprezentacija (1)
Foto: Daniel Kasap/Pixsell
1/11
10.10.2013.
u 19:46

Kovačeva momčad u tri utakmice kvalifikacija za EP ima maksimalnih devet bodova

Mlada reprezentacija (do 21 godine), pod vodstvom Nike Kovača, lakoćom je odradila treće kvalifikacijsko kolo ciklusa za EP slomivši skromni Lihtenštajn 4:0 u Kranjčevićevoj ulici, pred oko 800 gledatelja. Pogotke su postigli Mario Šitum u 12. i 22. minuti, Marcelo Brozović u 44. te Mislav Oršić u 65. minuti.

Publika u Kranjčevićevoj ulici uživala je u lepršavoj, atraktivnoj, nadahnutoj igri Hrvata, čiji je pristup bio za čistu desetku. Nije bilo opuštanja i podcjenjivanja amatera iz Lihtenšatjna pa je već u prvom dijelu bilo 3:0. Remek-djelo bio je pogodak kapetana Brozovića iz slobodnog udarca. Dignuo je publiku na noge, zapljeskali su i u svečanoj loži predsjednik Saveza Davor Šuker u društvu svoga pokrovitelja Zdravka Mamića...

- Zadovoljan sam rezultatom, igrom, pristupom. Momci su ozbiljno shvatili suparnika, a drago mi je da možemo i rotirati i da ishod opet bude kakav želimo – naglasio je Niko Kovač, koji je na klupi ostavio inače standardne Zeleniku, Šimunovića i Radoševića.

Sva trojica bit će u sastavu u mlade reprezentacije u sljedećoj utakmici, u ponedjeljaka protiv Švicarske u Luganu.

- Bit će to čvrsta, intenzivna, agresivna utakmica. Idemo po pozitivan ishod, što je za nas i remi. I dalje tvrdim da su Švicarci i Ukrajinci favoriti skupine, a mi ćemo im pokušati pomrsiti račune. Već smo napravili veliki break pobjedom u Ukrajini – naglasio je Niko i za kraj dodao:

 - Neka i A reprezentacija pobijedi Belgiju, da se i njoj veselimo. Ta bi pobjeda bila značajna za naš Savez, za državu, a mi bi joj se još više veselili jer bismo u tom slučaju dobili Vrsaljka, Kovačića i Bubnjića.

Za Hrvatsku su protiv Lihtenštajna igrali: Delač, Miloš, Datković, Župaric, Bručić, Čulina, Mrzljak, Miličević, Šitum (od 46. Pajač), Brozović (od 46. Močinic), Oršić (od 75. Mlinar).

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije