Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ostali o baliću

Milković: Ivano više ne može pomoći reprezentaciji

'15.04.2012., Zagreb, Kutija sibica - Slavko Goluza odradio je svoj prvi trening kao novi trener RK Croatia osiguranje Zagreb. Photo: Jurica Galoic/PIXSELL'
Foto: 'Jurica Galoic/PIXSELL'
1/3
12.12.2012.
u 12:00

MATOŠEVIĆ 
Jedan njegov potez katkad može odlučiti o pobjedniku. Trebao je biti pozvan

Vladimir Canjuga, izbornik ženske rukometne reprezentacije, bio je tvorac medalja juniora na europskim i svjetskim prvenstvima.

– Već dulje ne pratim zbivanja u muškom rukometu, ali Goluža sigurno ima razlog zašto nije pozvao Balića. Možda mu se više ne uklapa u viziju. Sigurno je da zna što radi. I ja sam imao sličan problem kao izbornik rukometašica jer su me mediji uvijek prozivali zašto ne zovem pojedine igračice, poput Maide Arslanagić. A kada sam je pozvao, otišla je tati na odmor. Izbornicima u svakom sportu najteže je kada moraju birati igrače, a ima puno nezadovoljnih. No, iz te kože ne možemo – istaknuo je Canjuga.

Josip Milković bio je izbornik hrvatske reprezentacije 2001. i 2002. godine.

– Gledao sam Balića na posljednja dva velika natjecanja i vidio da ne može više igrati na visokoj razini, čak ni kada je u formi. S 33 godine, Ivano više ne može pomoći reprezentaciji. Treba pustiti mlađe dečke – rekao je Ćos.

Kada je bio izbornik, zvao je Balića na pripreme, ali nije imao sreće da ga vodi kao izbornik.

– Uvijek je ispalo da je ozlijeđen. On je igrač koji voli sam odlučivati o svemu. Vjerujem da je sam odlučio da se neće javiti izborniku. On je igrač kojem se vjerojatno više i ne da tako puno trenirati. A danas se trenira dva puta dnevno, i to žestoko. Da se razumijemo, nije on prestar za igranje, ali mu se jednostavno ne da. Uostalom, pogledajte koliko godina imaju Francuzi, a još uvijek igraju i osvajaju medalje – zaključio je Josip Milković.

Valter Matošević, bivši vratar hrvatske reprezentacije, igrao je godinama zajedno s Balićem.

– Krivo mi je što Ivano nije pozvan, ali treba poštovati i odluku izbornika. Mislim da se trebao naći na popisu, jer jedan njegov potez katkad može odlučiti o pobjedniku. Ivano je sada u najboljim godinama. Ozljede ga muče sve više, ali je uvijek za reprezentaciju igrao bolje nego za klub. Koliko je samo utakmica igrao za reprezentaciju a bio je ozbiljno ozlijeđen. Za njega je reprezentacija bila nešto posebno. Iskusni igrači uvijek trebaju reprezentaciji – rekao je Matošević.

Ivica Obrvan bio je trener Baliću u CO Zagrebu.

– U dugačkoj sezoni Ivano je uvijek odlično igrao u bitnim utakmicama. Naš odnos bio je više nego korektan. Kako posljednjih godinu dana nisam bio u Hrvatskoj, ne znam u kakvoj je sada Ivano formi i zašto ga izbornik Goluža nije pozvao u reprezentaciju pa to ne bih mogao ni komentirati – zaključio je Ivica Obrvan, trener u Saudijskoj Arabiji.

Ključne riječi

Komentara 16

DJ
Djedmedjed
17:31 12.12.2012.

Balic bi samim svojim prisustvom puno znacil deckima. on je stvarni vodja ove ekipe, a u danom momentu moze s dva poteza rijesiti utakmicu. ipak je on najbolji rukometas svih vremena, za takvoga se mjesta MORALO naci !

BS
bstrabi2
12:15 12.12.2012.

Ako volimo rukomet.Onda je Ivano trebao biti pozvan.Ovako mi navijači.Više nečemo dolazit na utakmice repke.Ivano Balić je zakon.To isto kad bi Argentina otpisala Messija....

MA
magnum2011
13:05 12.12.2012.

Upravo sam na drugom mjestu komentirao članak o Ivici Kosteliću. Nemojmo opet biti veći krščani i od Pape. Nemojmo se praviti pametni, sveznalice, a da možda ni neznamo puno o rukometu. Napisao ovdje jedan da neće od sada dolaziti na utakmice repke. Mislim da im onda ni do sada tu nije bilo ugodno jer su vidjeli neko sasvim drugo izdanje Balića. Kao i kod Ivice: Bilo je lijepo, bilo je više nego dobro, ali svaka priča ima svoj kraj.Tako je bilo i kod nas ostalih sportaša, a i nismo bili loši.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije