Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TRENERSKI STRUČNJAK

Milivoj Bračun novi izbornik reprezentacije do 16 godina

Milivoj Bračun
HNS/Drago Sopta
12.08.2015.
u 17:35

'Veliko mi je zadovoljstvo doći u Savez i pomoći ovoj mladoj reprezentaciji. Od prvoga dana kada sam čuo za ovaj projekt svidjela mi se ideja i smatram da mogu doprinijeti iskustvom i znanjem.'

Milivoj Bračun imenovan je izbornikom hrvatske U-16 reprezentacije koja će biti domaćin na Uefinom U-17 Europskom prvenstvu 2017. godine.

Iskustni 57-godišnji trenerski stručnjak Bračun dobio je u ruke generaciju od "posebnog značaja" za Hrvatski nogometni savez. Naime, Istra i Kvarner će 2017. godine ugostiti Europsko prvenstvo reprezentacija do 17 godina, što će biti prvi puta da je Hrvatska domaćin završnice Uefinog natjecanja za mlađe kategorije.

- Čim smo dobili Europsko prvenstvo, najavili smo da ćemo toj generaciji pridati poseban značaj, iako naravno svaka selekcija ima maksimalnu skrb Saveza. Zato smo dugo analizirali i vagali te se na kraju odlučili za Milivoja Bračuna u kojem dobivamo sve što smatramo potrebnim za ovu generaciju. I kao igrač i kao trener on ima uzornu karijeru, može biti primjer tim dečkima, a željeli smo trenera koji osigurava i natjecateljsku spremnost te ekipe, uz uobičajeni razvojni aspekt koji je uvijek nužan u radu s mladima - izjavio je tehnički direktor HNS-a dr. Romeo Jozak za službenu stranicu HNS-a.

Bračun će s radom započeti već idućeg tjedna kada je na rasporedu prvo okupljanje reprezentacije koja će umjesto uobičajenog ljetnog kampa biti sudionik klupskog turnira u Zagrebu. Jozak najavljuje bogat program te reprezentacije u narednom razdoblju:

- Početkom rujna čekaju nas dvije utakmice u Nizozemskoj protiv odgovarajuće selekcije domaćina, a nastojat ćemo da svaki mjesec ta momčad ima neku vrstu aktivnosti, od sada do svibnja 2017. godine. Po broju okupljanja, vjerujem da će to biti najaktivnija mlada reprezentacija do sada jer želimo uistinu maksimalno spremni dočekati domaći Euro. Kao domaćini ne sudjelujemo u kvalifikacijama, pa gubimo priliku za natjecateljske utakmice, ali znat ćemo to nadoknaditi i pokriti dobrim planiranjem i drugim aktivnostima.

Bračun je u bogatoj igračkoj i trenerskoj karijeri prošao puno klubova, a reprezentaciju vidi kao poseban izazov:

- Veliko mi je zadovoljstvo doći u Savez i pomoći ovoj mladoj reprezentaciji. Od prvoga dana kada sam čuo za ovaj projekt svidjela mi se ideja i smatram da mogu doprinijeti iskustvom i znanjem. Neke igrače sam već gledao, brzo ću upoznati i sve ostale. Radi se o vrlo perspektivnoj generaciji i sigurno da uz pomoć domaćih navijača možemo napraviti dobar rezultat. Svakako ću posvetiti dosta vremena komunikaciji s klupskim trenerima, oni su ti koji većinu vremena rade na razvoju igrača i ta suradnja s klubovima je iznimno važna za ovaj posao.

Jozak ne bježi od pritiska koji donosi domaće Europsko prvenstvo:

- Svjesni smo da smo domaćini i da se osim u organizacijskom smislu od nas očekuje da i u sportskom pogledu opravdamo imidž koji hrvatski nogomet uživa u svijetu. Kao domaćini želimo biti jedni od favorita, to ćemo i biti, imamo dobru generaciju i dobrog izbornika, vjerujem da će to dobro izgledati u svibnju 2017. godine.

>> Stižu novi vatreni: Mladi Hrvati favoriti za zlato na EP-u

Komentara 4

MU
mukadilo
18:46 12.08.2015.

ima li mesta za Boru i Zvezdana Cvetkovica???

DE
derin
02:04 13.08.2015.

Hoće li opet biti 90% dinamovaca i prodavanje magle naciji., za jednog Balica nije bilo mjesta jer nije htio potpisati za Dinamo, nema vise borbe HNS-a za naše dragulje van poput trograncica, pulisica, kuscevica i brojne druge velike talente, ipak pivarici juniori imaju prednost.

ZB
zbobic
11:31 13.08.2015.

STRASNO,koji su to njegovi i Krpanovi trenerski uspjesi da bi sad vodili mlade reprezentacije? STRASNO!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije