Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 77
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MILIVOJ BRAČUN:

Koper pod Talijanom igra klasično – ne primiti gol

Milivoj Bračun
Foto: Marko Mrkonjic/Vecernji list
15.07.2015.
u 17:33

'Koper igra dosta defenzivno, u formaciji 3-6-1. I u tome je dosta dobar pa iz takve formacije može biti opasan s kontranapadima.'

Hajduk i Lokomotiva uspješno su odradili prve europske ispite ovog ljeta, preskočeni su estonski Sillamae i velški Airbus. Sad će ova dva kluba dobiti još jednog hrvatskog predstavnika, u četvrtak, u drugom pretkolu Europske lige priključuje se Rijeka. Suparnik joj je Aberdeen. Iako dolazi s otoka na kojem je nogomet u samom fokusu, škotski viceprvak ipak ne bi trebao biti pretežak suparnik za momčad s Kantride.

Triput na klupi Kopra

I danas je taj klub najpoznatiji po tome što ga je trenirao veliki Sir Alex Ferguson te s njim 1983. godine osvojio tadašnji Kup kupova. Ferguson je bio na klupi Aberdeena od 1978. do 1986. pa je godinu dana vodio škotsku reprezentaciju i potom došao u Manchester United. A tamošnjih 26 godina dobro je poznata povijest.

Danas je na klupi Aberdeena 44-godišnji Derek McInnes i s momčadi je osvojio drugo mjesto, sa 17 bodova manje od Celtica. U korist Rijeke ide i činjenica da ima daleko vredniju momčad, Škote se procjenjuje na 9,5 milijuna eura, a kadar s Kantride na oko 34 milijuna.

No Kek zna da mora biti oprezan, škotsko 'hrabro srce' borit će se kako zna.

Hajduk ide u Koper. Za Splićane je dobro što nisu morali daleko putovati, ali moraju biti svjesni da će imati znatno tvrđi orah za slomiti nego u prvom kolu s Estoncima.

– Koper igra dosta defenzivno, u formaciji 3-6-1. I u tome je dosta dobar pa iz takve formacije može biti opasan s kontranapadima. Dosta su nezgodni i u prekidima – kazao je Milivoj Bračun, nekadašnji trener Kopra.

Triput je Bračun bio na klupi tog kluba, ostavio je očito dobar trag. Osvojio je kup, dvaput igrao u Europi, pa je i nedavno bio kandidat za njihovu klupu.

– Trener im je Vanoli, Talijan, tako i igraju, važno im je da ne prime gol. Ali ima tamo dobrih igrača kao što su Lotrič, Pučko, Galešić, Ivančić, Guberac, a svi znamo i Antu Tomića. No, bez obzira na sve, Hajduk je favorit u dvije utakmice, pogotovu jer se uzvrat igra na Poljudu – zaključio je Bračun.

Najteži posao imat će Lokomotiva. PAOK s našim Igorom Tudorom na klupi apsolutno je favorit protiv još neposloženih lokosa.

Salpingidis zabio u Zagrebu

Doduše, možda Grci dođu s malo straha u Zagreb, kad su 2010. došli na susret s Dinamom, huligani su napali autobus u kojem su bili PAOK-ovi sponzori i prijatelji kluba, bacili su baklju u njega pa su Grci spašavali živu glavu uz pomoć policije, vatrogasaca i Hitne pomoći. Dinamu to nije pomoglo, izgubio je u Solunu i u Zagrebu, sa 0:1. Pogodak u Maksimiru postigao je Salpingidis koji je sada dokapetan PAOK-a.

>> Nadam se da ćemo potvrditi prolaz u 2. kolo gdje nas čeka PAOK

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije