Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Propale investicije

Milijuni bačeni za ljetna pojačanja

Anas Ahmad Sharbini
Leonard Ninčević/Pixsell
11.12.2009.
u 12:45

Cijela udarna postava Cibalije ili Šibenika zarađuje manje od Anasa Sharbinija, a ti su klubovi daleko ispred Hajduka.

Teško da će netko u Dinamu, Hajduku ili Rijeci odgovarati (sportski direktori, gazde, treneri) jer je potrošen veliki novac na pojačanja, a svi ti igrači koji su došli u ljeto postali su uglavnom promašene investicije.

Reji 1000 eura dnevno

Najviše je potrošio Hajduk, najviše na braću Sharbini. Za odštetu Rijeci 16,8 milijuna kuna, Anas ima godišnju plaću od 400.000, Ahmad 250.000 eura. Potom je u njihovo jato stigao i Cernat koji zarađuje 350.000 eura. A što su odigrali? Napadač Ahmad nije zabio ni gola, Anas je samo u jednoj utakmici igrao dobro, Cernat ne može naći mjesto. A u ključnim utakmicama, sa Zadrom i u uzvratu u Hrvatskom kupu sa Zagrebom niti jedan nije mogao igrati. Puno manje koštali su Ljubičić, Rodić, Smoje, dvojica Brazilaca. Ali nitko se ni od njih nije izborio za momčad. Prvih 11 Cibalije ili Šibenika ne zarađuje kao Anas Sharbini, a malo su bolje plasirani od Hajduka. A i trener im je "jeftin", dnevno zarađuje tisuću eura.

Rijeka je dobiveni novac za Sharbinije počela trošiti na pojačanja. Iako sami transferi nisu bili veliki, Radomir Đalović nije opravdao oko 200.000 eura plaće, Nastja Čeh ni svojih 100.000. Pa su njih dvojica, zajedno s Karoglanom više promašaji, skupo plaćeni u odnosu na ostale igrače Rijeke u kojoj su sretni oni koji igraju za 50.000 eura godišnje.

Dinamo je shvatio

– Ne dolazi nam nekakav Grk, nego Dimitrios Papadopoulos, čovjek koji je osvojio naslov europskog prvaka s Grčkom – likovao je pri dolasku grčkog igrača Zdravko Mamić.

O Leandru Cufreu priče su bile još ljepše umotane, i on doista nije loš, no plavima tako skup igrač ipak nije potreban pa Dinamo sad pokušava objasniti tim dečkima da bi bilo dobro kad bi nekako otišli i ostavili dio novca od svojih godišnjih ugovora koji iznose po 650.000 eura. Promašaj je i Denis Glavina. No, u Dinamu, iako su im ljetna pojačanja veliki promašaji, imaju i olakšavajuću okolnost u odnosu na Hajduk, nisu plaćali odštete. I shvatili su da treba ulagati u Lovrena, Barbarića, Tomečaka, Kramarića, Badelja, Ibañeza...

Komentara 1

OB
-obrisani-
14:40 11.12.2009.

Ahmad i Anas Sharbini su super igrači i velika perspektiva. Igraju u velikom zapadno balkanskom klubu i na putu su da jih pozove FC Barcelona ili Chelsea FC iako zasada zovu tek FC Lebring (Austija) i NK Nafta Lendava (Slovenija)..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije