Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 176
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OLYMPIAKOS Atenjani imaju plejadu vrhunskih igrača

Milijarderi iz Pireja u Draženovom domu

05.11.2008.
u 23:02

Ako Zagrepčani u četvrtak u 18.30 ne ispune Draženovu dvoranu, onda ćemo morati ustvrditi da su košarkaški poklonici izumrla vrsta. Jer, Cibona je poslala dvije atraktivne pozivnice - pobjede nad Le Mansom (u gostima) i Crvenom zvezdom uz junačku obranu. No, još veći magnet trebao bi biti ugledni i vrlo bogati gost. Po kapetanu vukova Nikši Prkačinu, lani igraču rivala Panathinaikosa, Olympiacos je najskuplja momčad Eurolige. Ako je već tako sraz s takvim divom pravi sportski kibic ne propušta. Uostalom, zar biste propustili Chelsea u Maksimiru?

Osim sjajnog trenera Giannakisa, Atenjani imaju plejadu vrhunskih igrača - Papaloukasa, Childressa, Vujčića, Greera, Halperina, Teodosića, Shortsianitisa, Ercega, Vasilopoulosa...

Tankeri plaćaju igrače
Među spomenutima je i najskuplji igrač Eurolige Josh Childress, a sve to platila je obitelj Angelopoulos. Klub vode braća Giorgios (32) i Panagiotis (33), mladi momci koji novce za košarkaški klub crpe iz kompanije s 16 tankera, Peiraisos banke, trgovine nekretninama i umjetninama i sl.

Oni su namamili i Papaloukasa, povratnika iz CSKA, koji igra za 3,3 milijuna eura. Dečki iz bogataške obitelji, koji obožavaju košarku, nisu štedili jer žele na vrh Europe. Pri tome je Giannakis pažljivo birao igrače pa je zato i uzeo Vujčića, poznatog kao vrlo nesebičnog igrača koji kaže:

- Sa 30 godina ne ganjam ni minutažu ni statistiku već sam željan trofeja. Cibona nam je na tom putu težak suparnik jer ima igrače koji su igrali velike utakmice. To je jedno od težih gostovanja

Vukovi pred peterostruko skupljom momčadi nemaju namjeri skinuti gaće.

- Pa nisu oni svemirci. Borit ćemo se svih snagama - najavljuje Lukša Andrić.

Poginuti na parketu
Trener Perasović skida kapu, ali se ne predaje:

- Poginut ćemo na terenu, no ne znam hoće li to biti dovoljno. Imaju sjajna trenera i tri vrlo pametna igrača (Papaloukas, Teodosić, Vujčić). Igraju smireno, odličnu obranu, u napadu specijale s tajmingom prepuštenim igračima.

Prizivajući šestog igrača kapetan Prkačin kaže:

- Za mene niti jedna Cibonina pobjeda doma neće biti iznenađenje.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije