Naslovnica Sport domaći nogomet

Milanski Inter zainteresirao se za hajdukovca Livaju

Skautima talijanskih neroazzura nije dugo trebalo da otkriju dijamant podno Marjana, a ukoliko se odluče Hajduku poslati ponudu, prepreka transferu ne bi trebalo biti.
04. svibnja 2010. u 20:48 3 komentara 2 prikaza
Marko Livaja
Foto: Pixsell

Milanski Inter oduševljen je onim što u utakmicama reprezentacije pokazuje šesnaestogodišnji Hajdukov napadač Marko Livaja, koji je zimus bio na pripremama s prvom momčadi. Inter se zainteresirao za Livajine usluge, rado bi ga crno-plavi uzeli već sada i pripremali za prvu momčad.

Hajduk Interovu zainteresiranost za Livaju trenutačno ne želi komentirati, Livaja je igrač na kojemu Splićani žele graditi budućnost.

No, većih prepreka transferu ne bi trebalo biti jer mladi Kaštelanin nema profesionalni ugovor s bijelima već stipendijski koji istječe krajem lipnja. Hajduk ga, po pravilima Uefe, nema kako spriječiti ukoliko Livaja odluči put Apenina. Odšteta koju bi Talijani morali platiti iznosi 180 tisuća eura.

Nakon zimskih priprema u Marbelli mladi napadač vraćen je iz kadetske u juniorsku momčad. U kolovozu će napuniti 17 godina, a vjerojatno nije prezadovoljan činjenicom da je trenutno u drugom planu.

Livaja je stasao u Omladincu iz Vranjica gdje su ga zamjetili skauti braće Mamić. Kada su mu osigurali sve uvjete u Zagrebu, uključujući poslove za roditelje i stan, te nakon kratke epizode i intervencije Hajduka, vratio se u Split. Kako se čini, ne na duži period.

Digitalna komora
Digitalna komora
Poduzetnici, odsad ključne informacije doznajte klikom miša

A1 izdvaja za Vas

  • -obrisani-:

    Mora da Inter traži nekog vrlo mladog oružara..

  • senior:

    Što Hajduk očekuje od momka koji je prvo sve dogovorio sa Dinamom, postoji i slika gdje ljubi Dinamov grb na dresu a onda otišao u Hajduk. Sada i Hajduku udara kajlu, jebe se njemu za Hajduk, on će pobrati vrhnje ... prikaži još! a Hajduk će dobiti za kikiriki.

  • derin:

    nek ide,novi goran slavkovski,za mlade igrače su klubovi tipa ajax,psv,arsenal...,a u ovim ostalima propadaju.