Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 93
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SJAJNA FORMA

Mikica bi mogla biti predvodnica i učiteljica mlađim curama u reprezentaciji

mirjana lučić
PA/Pixsell
29.08.2014.
u 08:17

FED KUP Mikica se uvijek srčano borila za Hrvatsku i ima učinak 14-3. Je li došlo vrijeme za povratak?

Mirjana Lučić (32) postigla je i petu pobjedu na ovogodišnjem teniskom US Openu. Nakon što je prošla kvalifikacije, u drugom kolu glavnog turnira sa 6:7 (6), 6:3, 6:2 nadjačala je Izraelku Shahar Peer, danas 155., no nekad (u siječnju 2011.) i 11. igračicu svijeta. Mikica je mogla dobiti i prvi set – imala je 5:4 u gemovima i set-loptu, a potom u tie-breaku 6:5 i novu set-loptu – ali je zato u nastavku zaigrala jako dobro (41 viner prema suparničinih 10) i podsjetila na svoje najbolje dane.

Ni Halep nije nesavladiva

Lučić je na samom početku karijere dva puta (1997. i 1998.) stizala do trećeg kola US Opena, a sada je, nakon 16 godina, to i ponovila.

Uspješan nastup na US Openu donijet će Makaranki znatan napredak na WTA listi. U ovom trenutku, nakon pobjede nad Izraelkom, našla bi se na 94. mjestu, što znači skok od čak 27 mjesta. Mirjana bi bila druga hrvatska tenisačica, prva je Donna Vekić na 90. mjestu.

Posebno u trećem setu susreta s Peer Mikica je igrala kao da je članica top 10. Ponovi li takvu igru i protiv Rumunjke Simone Halep, s kojom se sastaje u trećem kolu, ni druga nositeljica turnira ne bi trebala biti nesavladiva prepreka. Lučić i deset godina mlađa Halep dosad se nisu sastajale.

U New Yorku je i hrvatska izbornica Iva Majoli pa bi se možda mogli aktualizirati razgovori o povratku Lučić u reprezentaciju. Mikica se uvijek srčano borila za Hrvatsku i ima učinak od 14 pobjeda i samo tri poraza. Posljednji put nastupila je, istina, 1998. u Dubrovniku, kada smo (s Mirjanom i Ivom) u četvrtfinalu Svjetske skupine II pobijedili Japanke sa 4:1.

Predvodnica mladih cura

Nakon toga poznati događaji (i bijeg ostatka obitelji od oca) učinili su svoje. Bilo je još nekih kontakata vezanih za to da Mikica eventualno zaigra ponovno za Hrvatsku, ali se uvijek ponešto ispriječilo, a često su to bile i financijske nemogućnosti (i Saveza i Lučić). Sad, nakon odlaska Ajle u Australiju, Mikica bi mogla biti predvodnica i učiteljica mlađim curama – Donni Vekić, Ani Konjuh, Jani Fett i drugima.

>> Lučić-Baroni na US Openu postigla ono što joj nije uspjelo već 16 godina

Komentara 1

TR
Travno221
21:04 29.08.2014.

Mirjana je žrtva obiteljskog nasilja. Morala je pobjeći od nasilnog oca, pa se njezina karijera nije razvijala onako kako je trebalo. Da nije bilo toga - i dugogodišnjeg snalaženja i traženja - ona bi već bila u Top 10.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije