Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MODRA POJAČANJA Nakon dolaska Slepičke i Sivonjića

Mikić sad može otići u inozemstvo

18.12.2008.
u 19:12

Adrian Calello (21), Miroslav Slepička (27) i Ilija Sivonjić (22) prve su Dinamove akvizicije u zimskome prijelaznom roku. Bit će svakako još dolazaka, ali i odlazaka, momčad plavih bit će osvježena. Baš onako kako je to poželio i najavio trener Marijan Vlak.

Mikić najbolji skijaš
Mihael Mikić je, po svemu sudeći, već odigrao posljednju utakmicu u Dinamovu dresu! Naime, kad smo sportskog direktora kluba Zorana Mamića pitali hoće li pustiti Mikića, odgovorio je da će Dinamo upaliti Miki zeleno svjetlo za odlazak pronađe li igrača koji bi ga mogao zamijeniti na toj poziciji. Tu je već Suarez, a dovođenjem Sivonjića potpuno su stvoreni uvjeti za Mikićev odlazak.

- Ništa još nisam odlučio - rekao nam je Mikić u telefonskom razgovoru sa skijanja u Austriji.

- U Schladmingu sam, cijela je ekipa ovdje! Kumovi Bišćan i Šokota, te Balaban, svi se opuštamo s obiteljima.

Tko je najbolji skijaš?
- Ma što uopće pitate takve gluposti, pa zna se tko je najbolji, ha-ha! Nitko mi od ovih mojih nije ni blizu, za njih sam i Ivica i Janica Kostelić - nije skrivao dobro raspoloženje miljenik Dinamovih navijača.

Koje su inozemne opcije aktualne? Zna se da vas želi japanska Hiroshima i austrijski Red Bull Salzburg.

- Imam još jednu ponudu, ali ne bih zaista još ništa govorio o tomu. Bolje je da sve malo miruje dok se ne vratim u Zagreb. Ne volim špekulacije - rekao je Mikić i na kraju naglasio:

Bez menadžera
- Mogu vam samo reći da klub pregovara u moje ime i kad se klubovi dogovore o odšteti, razgovarat ću s potencijalnim novim klubom o svojim uvjetima. Nema nikakvih posrednika ni menadžera, Dinamo i ja smo sve dogovorili, bude li rastanka, sve će biti napravljeno maksimalno korektno.

- Uglavnom, vjerujuem da ću do Božića sve riješiti, nadam se da ću do tada znati gdje ću nastaviti karijeru - rekao je Mikić prije nego što je nastavio “skupljati bodove” na skijaškoj stazi.

Kad je o mogućim odlascima riječ, zasad se konkretno ne spominje nijedno ime, iako će sigurno biti još rastanaka. Trener Marijan Vlak želi pripreme započeti s 23 igrača, pa je ponudio formulu 3 (vratara), 8 (obrambenih), 8 (veznih), 4 (napadača).

Zasad šest napadača
Dolaskom Slepičke i Sivonjića, sad su u svlačionici šestorica napadača. Uza spomenuti dvojac, tu su i starosjedioci Mandžukić, Tadić, Balaban i Šokota. Gledajući Vlakovu formulu, dvojica su, dakle, višak. No, zasad službenih ponuda nema ni za koga, ali treba znati da prijelazni rok traje od 1. siječnja do 31. siječnja u 24 sata.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije