Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SJAJAN POTEZ
Povratak na članak

Mijenjaju se pravila! VAR više neće 'ubijati' emocije i trošiti vrijeme tijekom utakmica

– Sve se pomno istražuje i već sad je tehnologija toliko napredna da s potpunom preciznošću u trenutku prepoznaje zaleđe čak i ako je riječ o pet ili šest centimetara.

Komentari 15

Avatar Prosenjak
Prosenjak
12:42 14.10.2021.

Kod Mbappea je bilo zaleđe ali je gol priznat zato jer je Eric Garcia išao na tu loptu a po novim pravilima o zaleđu to se ne smije. Zaleđe je jedino ako obrambeni igrač ne pokaže namjeru igranja loptom. Uglavnom, ja sam od početka protiv VAR-a jer je bilo jasno da će to ubijati igru. Trebalo je ostaviti samo gol tehnologiju jer to radi na senzor i istog trenutka se sve zna ali ovo oko zaleđa i jedanaesterca je trebalo ostaviti slobodnoj sudačkoj procjeni a sudačke greške gledati kao dio igre, jer griješe i igrači, griješe i vratari, što ne bi griješili i suci, to je ljudski i tu ljudsku komponentu je trebalo ostaviti kao dio igre umjesto ovih kravala koje moramo gledati a uz to se to još i svaki čas mijenja pa danas po VAR-u ona ruka Perišića iz finala SP 2018 ne bi bila suđena. To nema veze s ničim.

VL
Avatar Idler
Idler
12:39 14.10.2021.

Nogomet je odnavek dinamična igra i upraf ga se obožava porad te "jurnjave". VAR ga je začel pretvarat vu onu američku varijanto no to ni to. Nadam se kak budeju ovi put potrefili s tom tehnologijom !

VL
ST
Starotopoljanin
12:17 14.10.2021.

glupost je taj var prije bez njega su pogodci bili kud i kamo bolji i radosniji kada je cijela publika skocila na noge i slavila gol,a sada slavimo i onda nas sokira je...i var.perisic zabija gol protiv cipra u istoj liniji sa protivnikom i oni izmisle zalede za koji centimetar.vlasic zabije protiv slovacke ,i var vidi perisica za pol stope u zaledu,idiotija od vara.mbape u ofsajdu skoro pola metra,zabija spanjolcima i nema vara francuska pobjeduje,i tko je tu lud.

VL
Avatar comparator
comparator
18:09 14.10.2021.

Varom nismo dobili ništa jer i dalje nema poštenog suđenja što je bio smisao njegovog uvođenja. Da bi totalno uveli preciznost morali bi uvesti GPS praćenje igrača po terenu i lopte te posjeda . I čak tako bi sve postaloo više nego smiješno jer bi igrači mogli biti kompjutorski navođeni pa bi utakmica bila viđena iz obližnjeg " boksa" kao u formuli 1. Tko zna što će se događati s sportom i koja će pravila nadvladati ali jedno znam . Nogomet na livadi je nešto što se je kao dječja igra razvila u prvorazredni business .

VL
Avatar Uzdanica hbz
Uzdanica hbz
13:48 14.10.2021.

Ukinuti zaleđe i stvar riješena

VL
GP
gprskalo
13:22 14.10.2021.

Nogomet okrenut amaterizmu ili smanjiti za 90 posto ugovore igrača ionda bude znimljivjii ograničiti da 70 posto igrača mora biti izregije u kojoj su rođeni ili iz zemljeu kojoj su roženi.Tekondabude zanimljivije. A VAR ukinuti

VL
CJ
cjepljeni
12:10 14.10.2021.

Varanje vam vise odgovara?Ne cudi me.

VL
Avatar Asterix
Asterix
20:54 14.10.2021.

Gol treba slaviti s odgodom od 5 minuta.

VL
SE
Serđo23
06:28 15.10.2021.

Nogomet je jedna od onih stvari koje s koronom treba uništiti i novac koji se tamo slijeva treba preusmjeriti ovima u đep . Razmislite koje dvije države nemaju nogomet !

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.