Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Optimizam u Srbiji

Mihajlović: I dalje vjerujem u odlazak na Svjetskom prvenstvo!

Siniša Mihajlović
Reuters/Pixsell
08.01.2013.
u 14:24

- Ostajem pri tome da ću biti najveći krivac ako se ne plasiramo na SP i da bih trebao otići - istaknuo je srbijanski izbornik.

I pored loših rezultata u kvalifikacijama za odlazak na SP u Brazilu 2014. godine srbijanski izbornik Siniša Mihajlović i dalje vjeruje da će njegova reprezentacija uspjeti u svojim planovima i zaigrati na svjetskoj smotri.

- Ja vjerujem! Vjeruje i moj stručni stožer, vjeruju i igrači, a to je jedino bitno. Da nije tako, ne bismo ni putovali zajedno u Zagreb na sljedeći meč. Kvalitetu imamo, pokazali smo je u svim utakmicama kvalifikacija, osim u Makedoniji. Tu jedino nisam zadovoljan igrom. Na svim drugim susretima jesam, mada je rezultat izostao. Pokazali smo da možemo igrati sa svima, nedostaje nam još iskustva za tako velike utakmice, a nije nas ni sreća pratila. Momčadi je potrebno još malo vremena da sazrije, ali dok god nas matematika ne \"eliminira\", nećemo se predati u ovoj utrci za SP - rekao je Mihajlović u razgovoru za beogradske Novosti.

Podsjetio je i da sa Nogometnim savezom Srbije ima ugovor do lipnja 2014. godine, ali i da unatoč tome nije nemoguće da će i poslije isteka ugovora ostati na izborničkom mjestu.

- Nije vrijeme ni mjesto da se priča na tu temu, da vidimo prvo kako će se odvijati stvari u nastavku kvalifikacija. Ali, ako sve bude u redu, nastavak suradnje bi bio najmanji problem. Ostajem pri tome da ću biti najveći krivac ako se ne plasiramo na SP i da bih trebao otići. Međutim, razgovarat ću sa ljudima iz saveza, može se mišljenje i promijeniti - rekao je Mihajlović dodajući da ako Srbija ne ode na SP da ugovor istječe u studenom ove godine.

- Kada smo se dogovarali, inzistirao sam da tako bude, jer nisam želio u slučaju neuspjeha uzimati novac od FSS samo zato što mi ugovor traje još nekoliko mjeseci. Ipak, kada ciklus završi, pa i ako ne odemo u Brazil, sagledat ćemo gdje smo i koliko napredovali, zbog kojih faktora nismo uspjeli. Mora sve bit jasno, otvoreno, pa ako svi budu zadovoljni suradnjom... - najavio je Mihajlović, čiji je izbornički mandat obilježilo nekoliko događaja.

Prije svega to je podmlađivanje momčadi tako da u reprezentativnom dresu Srbije više ne igraju Vidić, Stanković, Krasić, Jovanović, Lazović… Umjesto njih pozvano je niz mlađih i još nedovoljno afimiranih igrača. Zabilježen je i slučaj nesporazuma s igračima Chelseaja i Borussije Dortmund, Branislavom Ivanovićem i Nevenom
Subotićem. Iz momčadi je ispao i nogometaš Fiorentine Adem Ljajić jer nije pjevao srpsku himnu na jednoj prijateljskoj utakmici.

Komentara 2

Avatar Vrijeme
Vrijeme
16:34 08.01.2013.

Bolje si kupi televizor.

OB
-obrisani-
21:46 08.01.2013.

Mihajlović: I dalje vjerujem u odlazak na Svjetskom prvenstvo jer se nadam da če se Hrvati domoljubno zbuniti i protiv nas odigrati samo sa osmoricom onih uvoženih igrača a ostala trojica če biti domači i velika prilika za nas!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije