Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HUMANITARAC

Michael Jordan dobio tužbu vrijednu 8,9 milijuna dolara i sve donirao

'Former NBA star Michael Jordan claps during the game between the Michigan State Spartans and the University of North Carolina Tar Heels in their NCAA men\'s Final Four championship basketball game in
'Mike Segar'
23.08.2015.
u 13:55

'Nikad se ne bih složio s tom marketinškom akcijom, čak ni za deset milijuna dolara, koliko su inače moji ugovori.'

Michael Jordan uspio je na federalnom sudu dobiti tužbu protiv sad nepostojećeg lanca restorana Dominick's, koja ga je iskoristila za reklamiranje komada mesa u vrijednosti od dva američka dolara. Na konto toga dobio je 8,9 milijuna dolara i odlučio sve donirati u humanitarne svrhe.

Po mnogima najveći košarkaš svih vremena i dalje zarađuje stotinu milijuna američkih dolara godišnje, a veliki dio toga dolazi zahvaljujući činjenici da je on kao takav brand, što znači da svoje ime mora itekako štititi. Zato je 2009. godine pokrenuo tužbu protiv Dominick'sa, sve s ciljem da drugima ne padne napamet tako nešto.

S obzirom da je Dominick's bio dio kompanije Safeway, oni su dužni platiti odštetu Michaelu Jordanu. Naravno, ne slažu se s odlukom jer smatraju da je cijena koja bi Jordanu trebala pripasti 126,900 dolara. No bivši košarkaš ne dogovara poslove ispod deset milijuna dolara i nikad ne bi pristao na ono što je Dominick's napravio.

- Nikad se ne bih složio s tom marketinškom akcijom, čak ni za deset milijuna dolara, koliko su inače moji ugovori. Pa ne bih nikad želio da me se poistovjeti s kuponom koji vam garantira komad mesa - objasnio je Jordan.

Pogledajte i sami kako je izgledao taj kupon.

>> Legenda NBA lige Michael Jordan postao milijarder

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije