Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TREĆI PRSTEN

Miami obranio naslov NBA prvaka!

San Antonio, Miami Heat, NBA liga (1)
Reuters/Pixsell
21.06.2013.
u 08:21

Igrač utakmice bio je LeBron James koji je večer završio sa 37 poena, 12 skokova i četiri asistencije. Ujedno je i proglašen za MVP-a finalne serije.

Košarkaši Miamija obranili su naslov prvaka NBA. U odlučujućoj, sedmoj utakmici finala u svojoj su American Airlines Areni svladali San Antonio Spurs 95:88.

Tijekom utakmice ni jedna momčad nije imala više od sedam koševa prednosti pa je pobjednik odlučen u završnici. Spursi su bili na minus dva (90:88) i imali priliku izjednačiti, ali je Duncan promašio, a Ginobili poslije predao loptu Jamesu. Momčad s Floride iskoristila je poklone i na kraju slavila s plus sedam.

Igrač utakmice bio je LeBron James koji je večer završio sa 37 poena, 12 skokova i četiri asistencije. Ujedno je i proglašen za MVP-a finalne serije. Wade je pridodao 23 koša i 10 asistencija.

Kod poražene momčadi Duncan je ubacio 24 koša i 12 puta skočio, dok je Leonard upisao 19 koševa i 16 skokova. Igrači San Antonija na kraju mogu žaliti za šestom utakmicom u kojoj su pola minute prije kraja imali pet razlike, ali izgubili.

Miamiju je ovo treći naslov nakon 2006. i 2012. godine. Spursi su propustili priliku peti put osvojiti prsten prvaka.

>> Miami nakon drame sačuvao živu glavu, odlučit će sedma

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije