Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MARIN ČILIĆ:

Miami? Čini mi se da tamo nisam ni bio

Davis Cup
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/4
28.03.2014.
u 16:16

Ja i dalje mislim da bismo Poljacima, s Marinom Čilićem u životnoj formi, mogli pokvariti planove i za još godinu dana odgoditi njihov ulazak u Svjetsku skupinu - kazao je naš izbornik Željko Krajan.

Prema kvaliteti tenisača koje imaju, mogao je to biti i susret Svjetske skupine. No, Poljska i Hrvatska sučelit će se (od 4. do 6. travnja u Varašavi), u drugom kolu Prve skupine euroafričke zone. I samo će bolji iz tog susreta najesen moći konkurirati za ulazak u najelitniji razred. A Poljaci imaju iznimno kvalitetnu momčad i silno su motivirani da prvi put u povijesti zaigraju u Svjetskoj skupini.

- Izazovno je to gostovanje za nas. Renking (20. na ATP listi - op. a.) i forma Jerzyja Janowicza i činjenica da u Fyrstenbergu i Matkowskom imaju jedan od najboljih parova na svijetu, daju Poljacima pravo na te ambicije. No, ja i dalje mislim da bismo im, s Marinom Čilićem u životnoj formi, mogli pokvariti planove i za još godinu dana odgoditi njihov ulazak u Svjetsku skupinu - kazao je naš izbornik Željko Krajan, koji je, osim Čilića, u reprezentaciju pozvao Bornu Ćorića, Matu Pavića i Marina Draganju.

U igri je kaže bio i Ante Pavić, koji je u posljednje vrijeme postigao niz značajnih rezultata, ali on je već imao dogovorene nastupe u Americi, pa mu izbornik nije htio kvariti planove. A bilo je kontakata i s Ivom Karlovićem...

- Bilo je sad premalo vremena za “zeleno svjetlo”, ali Ivo je ostavio mogućnost da u budućnosti zaigra za reprezentaciju. Ako se to dogodi, i kad se oporavi Dodig, mogao bih imati slatke brige kod izbora reprezentacije. Ovaj put ih nisam imao - napomenuo je Krajan, koji je pustio bradu.

Marin Čilić u Zagreb se vratio preplanula lica. I dobro raspoložen, unatoč ranom ispadanju u Miamiju.

- Drago mi je da sam ponovno u reprezentaciji, samo je šteta što sad nema Dodiga. No, lijepo je da stvaramo momčad s mladim igračima, da imamo i specijaliste za parove, što će nam omogućiti da rasteretimo singl igrače koji igraju u petak i nedjelju - ustvrdio je Čilić.

Meč će se odigrati u dvorani Torwar koja ima kapacitet za 4838 gledatelja.

- Bit će to u svakom slučaju teško gostovanje, čujem da će podloga biti najbrža moguća, ali mi vjerujemo u svoje mogućnosti. Uz dobru igru i malo sreće, možemo dalje - kaže Čilić.

A na upit što mu se to dogodilo u Miamiju, odgovorio je:

- Miami? Čini mi se da tamo nisam ni bio - uz osmijeh je kazao Marin i dodao: - Želim se okrenuti budućnosti. Problem nije bio teniski, fizički se nisam osjećao najbolje. Padala je kiša, nagađalo se da će susreti odgoditi pa nisu, a ja sam još iz Indian Wellsa došao malo prehlađen. No, prije toga sam s Đokovićem odigrao možda najbolji set u životu i osjećam da me najbolji igrači puno više respektiraju nego prije, da me se više boje. Samo da se to ne izgubi - zaključio je Čilić koji do kraja godine brani samo oko 300 bodova i vjeruje da može ostati u Top 10 (trenutačno je šesti, ako se gledaju samo ovogodišnji rezultati).

>> Dodig zbog problema s leđima propušta Poljsku

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije