Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 98
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KAPETAN

Metličić: Balić može biti novi hrvatski kapetan

03.02.2009.
u 17:13

Premda još uvijek nije donio konačnu odluku o povlačenju iz reprezentacije, kapetan svjetskih rukometnih doprvaka, Petar Metličić kao svog nasljednika na dužnosti kapetana vidi Ivana Balića.

- Ivano je dokapetan i mislim da je došao red na njega - rekao je Metličić novinarima u Splitu.

Metličić je ponovio kako još nije donio odluku hoće li nakon minulog Svjetskog prvenstva okončati svoju reprezentativnu karijeru.

- Nije lako ostaviti suigrače iz reprezentacije nakon svega što smo prošli - više dobrog nego lošeg. Mi smo, na kraju krajeva prijatelji, to je jedna vrhunska klapa ljudi bez obzira na rezultate. Ja sam spreman pomoći i biti uz njih, ali nisam ni ja svemoguć, treba misliti na budućnost - rekao je Metličić.

Kao svoje nasljednike u reprezentaciji na poziciji desnog vanjskog Metličić vidi Marka Kopljara i Denisa Buntića. Za Kopljara je rekao kako je ovo Svjetsko prvenstvo pokazalo da ima "sve predispozicije" ali da od njega zavisi kako će se razvijati, dok je za Buntića kazao kako su njegove vrijednosti poznate odranije.

Komentirajući dobre igre na minulom Svjetskom prvenstvu Ivana Čupića i Domagoja Duvnjaka, Metličić je istaknuo kako to za njega nije izenađenje.

- Čupić i Duvnjak su svoje vrijednosti pokazali još na prošlogodišnjem Europskom prvenstvu u Norveškoj gdje smo osvojili srebrnu medalju, a Duvnjak se potvrdio i na Olimpijskim igrama u Pekingu (gdje nije bilo Čupića zbog ozljede). Čupić i Duvnjak nisu više iznenađenje nego su to igrači koji nositelji ove reprezentacije - kazao je Metličić, dodavši:

- Nema straha za budućnost hrvatskog rukometa.

Metličić je, osvrćući se na poraz od Francuske u finalu Svjetskog prvenstva, kazao kako nije sramota izgubiti ako je protivnik bolji.

- Možda smo u finalu malo izgorjeli, ali osvojiti srebrnu medalju na Svjetskom prvenstvu nije mala stvar za Hrvatsku - zaključio je Metličić.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije