Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Slobodna borba

Metamoris 4: Galvao ugušio Sonnena, Barnett šokirao Listera

Sonnen - Galvao
Screenshot
10.08.2014.
u 12:04

Zanimljiva se situacija dogodila oko borbe koja je bila najavljena kao tajna. Baret Yoshida je ušao na mat, a kada se očekivala objava njegovog protivnika, službeni Metamoris komentator Jeff Glover skinuo je svoje odijelo te ušao na mat.

Završen je četvrti Metamoris event, najnajavljivaniji do sad, kojeg su predvodili Andre Galvao i Chael Sonnen, piše Fight Site. Brazilac je opravdao svoj status velikog favorita te je slavio gušenjem. Svoj status također velikog favorita nije opravdao Dean Lister, koji je poražen od Josha Barnetta deset sekundi prije kraja borbe. Jeff Glover je sve iznenadio, skočivši sa svog komentatorskog mjesta direktno na mat te odradio borbu protiv Bareta Yoshide.

Na četvrtom Metamoris eventu, koji je ovaj puta donio čak dva velika hrvačko-bjj dvoboja, rezultat između ove dvije vještine bio je 1:1. Ukupno je odrađeno šest borbi, tri su došle do prekida, dok su tri završile bez pobjednika, no daleko od toga da je nedostajalo pravih uzbuđenja.

U glavnoj borbi susreli su se Andre Galvao i Chael Sonnen. Sonnen je sve iznenadio izdržljivošću te je izgledalo kako Galvao neće lako doći do pobjede, budući da je Sonnen bio defenzivno fantastičan, iako bez pravih ofenzivnih pokušaja, unatoč tome što je devet minuta držao gornju poziciju. No, nakon toga je napravio jednu pogrešku kojom je dozvolio da mu Galvao uhvati leđa i počne raditi na završnici. To mu je i uspjelo u 14. minuti, kad je uhvatio 'rear naked choke' nakon kojeg Sonnen više nije izdržao te je bio prisiljen tapkati.

A u borbi koja je bila proglašena službenom borbom za titulu Metamoris teškaškog prvaka, Josh Barnett je savladao velikog favorita Deana Listera. Bila je to borba u kojoj je Lister od početka postavio 'guard' iz kojeg je tražio poziciju za polugu. No, Barnett je to jako dobro kontrolirao, štiviše došao je i do pokušaja gušenja te kimure, no oni nisu bili dovoljno čvrsti za završnicu. I kad se već mislilo da će ova borba završiti bez pobjednika, Barnett dolazi do 'neck crank' pozicije i 12 sekundi prije kraja i do pobjede te naslova prvog Metamoris prvaka.

Zanimljiva se situacija dogodila oko borbe koja je bila najavljena kao tajna. Baret Yoshida je ušao na mat, a kada se očekivala objava njegovog protivnika, službeni Metamoris komentator Jeff Glover skinuo je svoje odijelo te ušao na mat. I to bez ikakvog zagrijavanja, odradivši borbu gdje je punih 20 minuta publika ludovala. Na kraju nije bilo pobjednika, no bilo je nekoliko vrlo zanimljivih poteza, posebno od strane superatraktivnog Glovera.

Osim ovih, odrađene su još tri borbe. Napokon su se susreli Vinny Magalhaes i Keenan Cornelius, a u jednom meču dva briljantna tehničara, teško da je moglo doći do prekida, osim nekom velikom pogreškom,. koju niti jedan nije dozvolio. Bez pobjednika je završio i meč Saula Ribeira protiv Roberta Medeiros, a do pobjede gušenjem došao je Gary Tonon protiv Kita Dalea.

Metamoris 4 - rezultati:

Andre Galvao def. Chael Sonnen - rear naked choke
Josh Barnett def. Dean Lister - neck crank 
Baret Yoshida vs. Jeff Glover - bez pobjednika
Vinny Magalhaes vs. Keenan Cornelius - bez pobjednika
Saulo Ribeiro vs. Robert "Comprido" Medeiros - bez pobjednika
Gary Tonon def. Kit Dale - guillotine choke

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije