Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Copa America

Messi si presudio: nikada neće biti veći od Maradone

Jun 26, 2016; East Rutherford, NJ, USA; Argentina midfielder Lionel Messi (10) reacts after missing a shot during the shoot out round against Chile in the championship match of the 2016 Copa America Centenario soccer tournament at MetLife Stadium. Chile w
Foto: Reuters/PIXSELL
1/8
28.06.2016.
u 21:25

Messi se od argentinskog dresa oprašta kao veliki, veliki gubitnik. S gaučosima je igrao čak četiri kontinentalna i svjetska finala, no sve je izgubio – Copa Americu 2007., 2015. i 2016. te Svjetsko prvenstvo 2014.

Frustracija, nemoć, suze u očima. Messijevo lice poslije finala Copa Americe sve je otkrivalo, bio je neutješan nakon što je Argentina izgubila od Čilea na jedanaesterce 2:4 (0:0). Promašio je Lionel svoj jedanaesterac i tako postao jedan od glavnih krivaca za poraz, no onda je nakon utakmice šokirao Argentinu, ali i cijeli nogometni svijet.

– Gotovo je s mojim igranjem za reprezentaciju. Napravio sam sve što sam mogao, ali dosta mi je neuspjeha. Boli kada niste prvak, dosta mi je drugih mjesta. Toliko smo se borili na ovom turniru, igrali smo sjajno do finala, ali protiv Čilea nije išlo – suznih očiju nakon utakmice govorio je Messi.

A mogao je igrati za furiju

Iako je najbolji igrač svih vremena, Messi se od argentinskog dresa oprašta kao veliki, veliki gubitnik. S gaučosima je igrao čak četiri kontinentalna i svjetska finala, no sve je izgubio – Copa Americu 2007., 2015. i 2016. te Svjetsko prvenstvo 2014. Gori od njega samo je Javier Mascherano koji je još pridodao i poraz u finalu Cope 2004. godine.

Na kraju se i statistika poigrala s Messijem, kao da je bilo suđeno da u nedjelju odigra posljednji put za Argentinu. Naime, od debija 2005. protiv Mađarske do utakmice s Čileom prošlo je točno 10 godina, 10 mjeseci i 10 dana. Da sve bude u broju 10, to je i broj koji je nosio dok je igrao za Argentinu.

Ali, nažalost, zbog ovoga odlaska za Argentince nikada neće postati veći od legendarne desetke Diega Armanda Maradone. Kako i bi, jer Diego je gaučose odveo do naslova svjetskog prvaka 1986. godine. A igrao je s “10 konobara”, kako se to već mnogo puta napisalo. Messi je pak imao vrlo dobre suigrače poput Higuaina, Agüera, Mascherana, Di Marije..., no Argentinu nije uspio dovesti na vrh svijeta.

Kakva-takva utjeha Messiju je da je barem postao najbolji strijelac Argentine svih vremena. S 55 postignutih pogodaka ima jedan gol više od Gabriela Batistute. No Batistuta je odigrao čak 35 utakmica manje (78-113) pa i to govori da Messi nikada za Argentinu nije bio jednako efikasan kao u dresu Barcelone. Iako je zbog brojnih izgubljenih finala gubitnik, Messi je ipak najzaslužniji što je Argentina igrala ta finala, bez njega to bi bilo nemoguće.

Argentinci mu ustvari mogu biti zahvalni što je uopće izabrao njihovu reprezentaciju. Naime, ubrzo nakon što je kao 13-godišnjak stigao u Barcelonu, Španjolci su uočili njegov veliki talent i u nekoliko mu navrata nudili da igra za furiju.

Da je prihvatio, vjerojatno bi sad imao u kolekciji i naslov svjetskog i europskog prvaka te bi ga već proglasili najboljim nogometašem svih vremena. No Lionel je ostao vjeran svojoj domovini ponavljajući kako želi igrati isključivo za Argentinu.

Najukletija nogometna nacija

I igrao je gotovo punih 11 godina tijekom kojih se nakupilo previše gorčine i bolnih poraza. Zato je preksinoć poručio kako to više ne može podnijeti. I zbog toga mu nitko ne smije prigovarati...

A Argentina će se nadati da će uskoro doći neki novi Messi ili Maradona. I da će prekinuti niz od čak sedam izgubljenih finala u kojima su nastupali. Gaučosi su od 1993. godine do danas izgubili finale Konfederacijskog kupa 1995. i 2005., Copa Americe 2004., 2007., 2015., 2016. te Svjetskog prvenstva 2014. godine.

I po tome je Argentina zapravo najukletija nogometna nacija na svijetu. Barem što se tiče finalnih susreta.

Komentara 14

EN
enresu
23:56 28.06.2016.

ako ništa drugo bolji je od lažnog ronalda tj. penalda

CU
cungalunga
21:44 28.06.2016.

Hahahaha Karlek moj veliki fan Messija i Barcelone, toliko velik da Messija u članku čak oslovljava sa Lionel kao da su si kompa frendovi. S tim na umu moram napisati : Gazi separatiste!! I hormon rasta treba zabraniti!! Nadalje mimi je strašno komično kako nam Karlek na kraju članka kao velika moralna, nogometna i stručna vertikala poručuje citiram : " da ne smijemo messiju prigovarati" ahahahahaha Ako postoji išta gadnije od same Barcelone onda su to navijači Barcelone na ovim prostorima...iz pogleda im šiklja krv bi neki rekli hehehe

HH
helgin@hogar
09:43 30.06.2016.

maradona je igrao u vrijeme kad nije bilo uklizavanja, famozna usporedba u postizanju gola kad obojica krecu sa centra i nizu protivnike i na kraju driblaju golmana i postizu gol, ima jednu veliku razliku, messiu su suparnici uklizavali, a maradoni nisu! lakse je prije bilo igrati nogomet! a uostalom maradona je cijelu svoju nogometnu karijeru odigrao na kokainu!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije