Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 98
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LIGA PRVAKA

Messi s dva penala novi rekorder, Ibra: Sad razumijem Mourinha...

Lionel Messi (1)
Reuters/Pixsell
03.04.2012.
u 23:43

Sjajni Barcin Argentinac već je sada za dva pogotka nadmašio svoj učinak u Ligi prvaka iz prošle sezone

Bila je to ipak igra mačke i miša, za hrabrije kladitelje gotovo zajamčeni hendikep. Barca je već u prvom srazu nadigrala Milan, a klasu demonstrirala na Nou Campu s glatkih 3:1, uz dva jedanaesterca koja su Messija učinila novim rekorderom Lige prvaka.

Sada je Argentinac na 14 pogodaka (ukupno 50 u ovom natjecanju), dva više od vlastitoga učinka u prošloj sezoni, jedan više od dosadašnjeg rekordera Van Nisterlooya (ManUtd) iz sezone 2002./2003., ukupno 58 u svim natjecanjima za Barcelonu ove sezone. Messi je sada izjednačio najbolji golgeterski učinak u europskim kupovima u jednoj sezoni s Altafinijem iz Milana (1962./1963.).

Nestina glupost

Milan je u polufinalu Lige prvaka bio samo deset minuta, sve do nevjerojatne gluposti 36-godišnjega Neste, koji je pred sucem, prilikom iščekivanja izvođenja kornera, unutar kaznenoga prostora vukao Busquetsa za dres. Takav je gaf Talijanima u prvoj utakmici oprošten (rušenje Puyola), dok je sinoć nizozemski sudac bio neumoljiv.

Nakon Nocerinovoga pogotka, vjerojatno su mnogi Milanovi navijači već vidjeli crveno-crne u polufinalu, jer Milan ove sezone nije bio poražen u sedam utakmicama u kojima je taj igrač bio strijelac. Ali, ovo je ipak Barca, neka druga dimenzija...

- Za prvi kazneni udarac sami smo si krivi, dogodio se zbog naše velike pogreške, ali drugi je ipak bio sučev poklon Barceloni. Da je ostalo 1:1, bila bi to senzacija. No, zaista nemam što zamjeriti svojim igračima - kazao je Milanov trener Massimiliano Allegri.

Prestigli Manchester

Nadovezao se Milanov tragičar Nesta.

- Držao sam Busquetsa i trebao sam ga prije pustiti, ali na meni je prethodno Puyol napravio prekršaj - pravda se Nesta, dok Ibrahimović dodaje:

- Sada razumijem Mourinhov strah kada ide na Nou Camp - kaže Zlatan aludirajući na sudački vjetar u leđa europskom prvaku.

Barcelonin trener Josep Guardiola nije imao dvojbu oko kaznenoga udarca.

- Držanje za dres je jedanaesterac, a Ibrahimović i Mourinho očito su sada prijatelji. Posve smo zaslužili prolaz jer je omjer udaraca prema vratima bio 21-3 za nas. Priznajem da je bilo faza utakmice u kojima se nisam ugodno osjećao, ali ne može se od nas uvijek očekivati da baš pobjeđujemo 6:0 ili 7:1 - kazao je Guardiola.

Barcelona je sada peti put zaredom u polufinalu Lige prvaka, te je izjednačila Realov učinak između 1956. i 1960. godine. Ali, zato je nadmašila rekord Manchester Uniteda, te sada ima 28 pobjeda u nokaut-fazi natjecanja.

Loša vijest za Barcu je, čini se, ozbiljnija ozljeda Piquea...

Ključne riječi

Komentara 13

Avatar jwayne
jwayne
07:41 04.04.2012.

Strašno. U dvije utakmice Barci od 4 čista penala sviraju 2 i to zovu \"pomoć od sudaca\".

DU
Deleted user
08:16 04.04.2012.

Čitam u gazeti da se Talijani jako ljute na suca... , kažu pomogao je Barci , a spominje se nešto i Mamić. E moj Maminjo , uskoro će te počet prozivati i ovi iz južnoameričke lige ... , fala Bogu još ti nitko ništa nije pronašao ni dokazao , za sada !!!!!!!!

SE
serđo
07:28 04.04.2012.

Camp Čerga

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije