Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prvi El Clasico!

Messi je Realu zabio 13 golova, no u zadnja četiri derbija ni jedan

'Real Madrid\'s coach Jose Mourinho during La Liga match.April 14,2012. Foto Ÿ nph / Acero) *** Local Caption ***     '
'nph / Alterphotos'
23.08.2012.
u 10:21


Jose Mourinho nije spomenuo Modrića na konferenciji za novinare uoči utakmice protiv Barce

Već u četvrtak (22.30 sati) na rasporedu je prvi ovosezonski El Clasico! Na Nou Campu Barcelona je domaćin Realu u prvoj utakmici španjolskog Superkupa. Bit će to prvi ovosezonski okršaj Lionela Messija i Cristiana Ronalda. Nakon trogodišnjeg "ratovanja" s Pepom Guardiolom, Realov trener Jose Mourinho sad će za suparnika imati Tita Vilanovu, dosadašnjeg Guardiolina pomoćnika, s kojim je u lanjskom Superkupu imao čak i fizički okršaj!

Zaboravili prst u uhu

Mourinho je, podsjetimo, Vilanovi gurnuo prst u uho (!?) i zbog tog je primitivnog poteza bio i kažnjen. Sad je to iza njih, obojica govore da su "zaboravili taj incident"... Je li Mourinho pronašao formulu za zaustavljanje Lea Messija? Ako je suditi po Messijevu mršavom učinku u zadnja četiri El Clasica, onda svakako jest! Naime, Messi je odigrao 19 El Clasica i zabio je u njima 13 golova (samo je Cesar Rodriguez zabio više golova Realu od Messija – 14!), ali u zadnja četiri derbija nije zatresao mrežu! Točnije, Messi nije zabio Realu 362 minute i to je svakako gorčina koja muči Messija, jer mu je donedavno Iker Casillas bio jedna od najdražih mušterija. Zadnji put je Messi zabio Realu u lanjskom Superkupu i potom su uslijedile četiri sušne utakmice – dvije u prvenstvu, dvije u španjolskom Kupu, iako je Messi odigrao svih 360 minuta u spomenutim dvobojima! Treba spomenuti da je sve te četiri utakmice za Real odigrao Coentrao... Barcelona je osvojila tri zadnja Superkupa, ima ukupno 86 pobjeda protiv Reala, koji je u El Clasicu slavio 87 puta! A u zadnjih osam međusobnih dvoboja Real je samo jednom pobijedio, tri su okršaja okončana remijem, dok je Barca slavila četiri puta.

Joseov poraz

Zanimljivo, u zadnja četiri gostovanja na Nou Campu Jose Mourinho je s Realom doživio samo jedan poraz. Jednom je pobijedio, a u dva navrata remizirao. No, Mourinhova statistika nije tako jaka kad se pogleda ukupni omjer njegovih ogleda s Realom protiv Barcelone – dvije pobjede, pet remija i četiri remija... Znano je da Mourinho uvijek nakon dvoboja s Barcom optužuje suce za pristranost klubu s Nou Campa, pa spomenimo i da su od zadnjih deset crvenih kartona u El Clasicu čak osam dobili nogometaši Reala!

A dan uoči velikog ogleda na službenoj konferenciji za novinare portugalski stručnjak Jose Mourinho ni jednom riječju nije spomenuo Luku Modrića iako naš nogometaš već tjednima puni naslovnice tamošnjih medija.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije