Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 42
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rekord i Realu

Messi, čestitat ćeš CR-u 7!

'Barcelona\'s Lionel Messi celebrates his goal against Athletic Bilbao during their Spanish first division soccer match at Nou Camp stadium in Barcelona, March 31, 2012.     REUTERS/Gustau Nacarino  (
'GUSTAU NACARINO'
05.04.2012.
u 18:29

Dinamo je među pet klubova koji su ove sezone Realu u Madridu zabili dva gola

Sudac je označio kraj utakmice Real - Apoel, a, svjedoci prepričavaju, ustreptali Mourinho istoga se trenutka sjurio u svlačionicu. Jednim okom pogledavao je prema klupi Ciprana, držeći na sigurnoj udaljenosti Ivana Jovanovića, strahujući od nove balkanske "kravate", kakvu mu je 22. studenoga, nakon ugodnih 6:2, priuštio ozareni Dinamov trener Kruno Jurčić.

Naime, Apoel se upravo pridružio odabranome društvu klubova, u kojemu je i Dinamo, koji su ove sezone Realu zabili dva pogotka na Bernabeuu. Ti su sretnici još Levante, Barca i Malaga, i svi su, osim Barce, u prosjeku dobivali petice.

Fascinantna lakoća

Fascinantna je lakoća kojom Real obara suparnike ove sezone, ništa manje spektakularna od Barcinih i Messijevih rapsodija. Pa ako je Barcelona u ovom trenutku najbolja na svijetu, kakva je onda momčad koja od te Barce ima šest bodova više!

I u sjeni svih Messijevih rekorda ove sezone, pa i često besmislenih Mourinhovih iskrenja i provokacija, ostaju zapanjujući dometi madridske momčadi.

Primjerice, nikada nitko tako brzo, u samo 30 kola, nije dostigao brojku od 100 prvenstvenih pogodaka u sezoni! Do kraja prvenstva osam je kola i vrlo brzo past će rekord od 107 golova, koliko je Real postigao u šampionskoj sezoni 1989./1990.

Prvo će, naravno, pasti rekord iz sezone 2008./2009. kada su Katalonci pod Guardiolinim vodstvom postigli 105 golova. Ronaldo, Benzema i Higuain zajedno su već zabili 101 gol, jedan više od Messija, Eto'oa i Henryja, opet u sezoni 2008./2009. Tada se činilo da je to nedostižan doseg...

Posebna je priča Cristiano Ronaldo, famozni Mr. sto golova, i to u samo 92 utakmice, dok je dosadašnjem rekorderu Puskasu bilo potrebno 106. Kada je o Ronaldu riječ, Dinamo je opet bio sretnik jer je jedna od rijetkih momčadi koje je CR7 ove sezone poštedio. Za to se pobrinuo Dinamov "Banković" Jerko Leko – nježni grubijan koji nikada nikoga nije slomio. Čvrsti JL7 samo je CR-u7 utjerao strah u kosti...

Mogu i izgubiti Clasico

Ronaldo i Messi do kraja će se prvenstva "kefati" za Zlatnu kopačku španjolskog prvenstva (trenutačno 37-36), ali kako stvari stoje - Argentinac će na kraju ipak morati čestitati Portugalcu na prvom naslovu prvaka u Španjolskoj. Nastavi li Real u ovom stilu, minimalni su izgledi da prokocka šest bodova prednosti, čak i po cijenu da izgubi Clasico na Nou Campu. Otkad je u Realu, od 2009. Ronaldo je osvojio samo jedan trofej, Kraljev kup prošle godine. I vrijeme je da Real već osvoji naslov u Španjolskoj, da se i Mourinho osladi i u četvrtoj zemlji u kojoj je radio i prekine četverogodišnju dominaciju Barce. Posljednji trener koji je Realu donio naslov, 2008. godine, bio je Nijemac - Bernd Schuster.

Komentara 12

KU
kukuriku
19:18 05.04.2012.

Barca igra kvalitetni-timski-nogomet i vecina moze zabiti gol, a Realova ekipa igra samo za Ronalda , jer je i Muriño-Portugez !!

LO
loza
19:24 05.04.2012.

kuriku, barca ne igra kvalitetni timski nogomet nega čeka Messija. Nema Mesija nema gola.

AN
Andreeejjj
19:17 05.04.2012.

Koje gluposti? Messi da čestita CR, a šta to? Pa CR trebao bi čestitatu Messiu za unazad i unaprijed, to što je Messi osvojio sa Barcom CR niti neče nit može sanjati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije