Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 20
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
71. GOL U LP

Messi se izjednačio s Raulom i bacio rukavicu Ronaldu

Ajax - Barcelona
Foto: Reuters/PIXSELL
05.11.2014.
u 23:35

U utrci za najboljeg strijelca Lige prvaka svih vremena, svog je rivala Cristiana Ronalda izjednačio pa pretekao u Amsterdamu sa dva pogotka.

Planinario je Messi od polovice prošlog desetljeća kako bi se popeo na vrh. Gol po gol, korak po korak, a argentinsku zastavicu je upiknuo na visini od 71 gola, rekorda koji je dotad držao Raul. Dobio je Španjolac društvo, ali Messi neće dugo stajati s njime rame uz rame, uskoro će se otisnuti još više... A Ronaldo? Taj se još penje...

Sad na vrhu ima društvo. No, neće dugo, Messi će se uskoro otisnuti još više... Ako su u amsterdamskoj Areni mogli zabijati naši domaći velikani, Josip Šimić, Luka Modrić i Mario Mandžukić, kako ne bi i ovaj svjetski. Hrvatima tek ide u prilog što su to u Amsterdamu uspjeli prije njega, on je duže čekao priliku.

No s tim golovima skinuo je jedan rekord - zabio je ukupno na čak 23 stadiona u Ligi prvaka! Cristiano Ronaldo? Na 22... Najviše golova zabio je Milanu (8), Ajaxu (6), Arsenalu (6), Bayeru (6), Spartaku (4), Panathinaikosu (4), Lyonu (3), Šahtaru (3)...

Idemo vidjeti kako i gdje je golove sve sakupio. Njih čak 60 zabio je iz šesnaesterca, 11 izvan njega, osam iz jedanaesteraca, a dva iz slobodnjaka. Imao je tri hat-tricka, a po jednom je zabio četiri, odnosno pet pogodaka na jednoj utakmici. Najčešće, čak 19 golova, zabijao je u posljednjih 15 minuta prvog poluvremena, a u ukupnu brojku su ubrojena i dva gola iz finala Lige prvaka.

Primjerice, njegov prvi jučerašnji gol Ajaxu bio je tek - četvrti gol glavom! Takvi su rijetki. Na vrhu vječne liste sad, rame uz rame, stoje Messi (Barcelona) i Raul (Real Madrid, Schalke) sa po 71. golom, slijedi ih Cristiano Ronaldo (70, United, Real), pa Ruud van Nistelrooy (56, PSV, United, Real) i Thierry Henry (50, Monaco, Arsenal, Barcelona). Messi je iz biranog društva jedini koji je zabijao samo za jedan klub. Usto, treba znati kako je Raulu za 71 gol trebalo 139 utakmica, Ronaldu za 70 golova - 106 utakmica, a Mesiju za 71 - tek 90! Tko je kralj?

– Ne želim biti najveći igrač u Španjolskoj, već na svijetu – rekao je Cristiano Ronaldo kada je primao Zlatnu kopačku. Prema ovim brojkama, morat će raditi (čak) još napornije. Imao je i on šansu stići Raula, ali se napromašivao protiv Liverpoola. Treba znati i da kada je Raul 2001. postavljao svoj rekord, da aktualni dvojac nije ni debitirao, a da je u otad prošlo ravno 5009 dana.

>> Messi preskočio Ronalda i izjednačio se s Raulom! Rakitić igrao do 80. minute

Komentara 2

KN
knego
10:01 06.11.2014.

Ovaj novinar stvarno može svašta našvrljati a da nitko ne provjerava kakve sve gluposti piše.....Po njemu je Raul sa 24 godine postigao rekord od 71 gola i od tada (2001 g) u slijedećih 9 godina koliko je igrao za Real nije postigao niti jedan gol....svašta....prepisao je statistiku iz drugih novina, a Raula oćigledno nije u životu ni gledao niti ćuo dok se novine nisu raspisale o rekordu....Još 2011 je zabijao samo tako u ligi pravaka za Shalke , no novinar je očigledno tada bio još jako mlad i nije peviše pratio nogomet.....možda misli da ako je Raul legenda Reala, da je neki starček jer je najbolji strijelac u povjesti kluba (323 gola), u životu nikad nije dobio crveni karton itd itd....eto da malo i novinarčić nešto sazna

RK
Realovac.koji.mrzi.hdz.lopine
01:14 06.11.2014.

Kralj je Cristiano Ronaldo. Trenutni. Okrunjeni. A izgleda da ne namjerava tu stati. U Primeri je zabio skoro pola golova Reala. Di je Messi u Primeri? Lako trpat Ajaxa sa crvenim kartonom (2. gol nakon crvenog). Svejedno, svaka čast za 71/90! Bačena rukavica? Jadni Basel i Ludogorec u sljedeće dvije utakmice. CR nakon onog jučer, a i kad je vidio ovo večeras sigurno neće imati milosti Barça na Nou Campu protiv PSGa, a Real s Baselom. Baš me zanima tko će utrpati više i nakon sljedećeg kola ostati tu di je :p

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije