Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
COPA AMERICA

Menezes: Da je Brazil izgubio, bila bi to ipak okrutna kazna

\'Brazilian forward Fred after scoring against Paraguay during a 2011 Copa America Group B first round football match held at the Mario Kempes stadium in Cordoba, 770 Km northwest of Buenos Aires, on
AFP
10.07.2011.
u 19:12

Ovaj Brazil nema onaj šarm po kojem je uvijek bio prepoznatljiv.

Nogometaši Venezuele korak su do plasmana u četvrtfinale Copa Americe, nakon 1:0 pobjede protiv Ekvadora u dvoboju 2. kola skupine B. Strijelac jedinog pogotka bio je Gonzalez, snažnim udarcem iz daljine u 62. minuti.

Neymar: Razočarani smo

Venezuela sad ima četiri boda, Brazil i Paragvaj po dva, a Ekvador jedan bod. U zadnjem kolu Venezuela ne bi smjela izgubiti od Paragvaja, no čak i u slučaju poraza (a istodobnom pobjedom Brazila protiv Ekvadora), ta bi momčad kao jedna od dvije najbolje treće mogla izboriti plasman među osam. I dok u Venezueli slave, Brazil i Argentina drhte i prijeti im ispadanje. Brazil je opet razočarao, pogotkom Freda u 90. minuti spasio je bod s Paragvajem (2:2) i mediji su na nož dočekali brazilske zvijezde. Posebno je na udaru onaj najrazvikaniji, napadač Santosa Neymar (19), koji u dvije utakmice nije pokazao baš ništa od svoje opjevane nadarenosti. Nakon dvoboja s Paragvajem, samo je projurio kraj novinara, no nekoliko sati kasnije obratio se javnosti putem interneta, na svom profilu na Twitteru:

– Oni koji me danas kritiziraju, jučer su mi pljeskali i budite sigurni da će mi sutra opet pljeskati – mudrovao je Neymar i dodao:

– Remi protiv Paragvaja razočaranje je za nas, no moramo dignuti glave uoči ključnog dvoboja s Ekvadorom u srijedu. Za razliku od Neymara, konkretniji je bio brazilski izbornik Mano Menezes, koji je branio svoje djelo:

– Čime je to Paragvaj zaslužio pobjedu? Ničim, baš ničim i da smo izgubili, bila bi to previše okrutna kazna za nas. Golove smo primili zbog naših pogrešaka (usput, Dani Alves je priznao krivnju za drugi gol Paragvaja, op. a.), a na terenu smo se osjećali kao gosti, jer je na tribinama bilo znatno više paragvajskih navijača. Molim i novinare i navijače za malo strpljenja, sve će doći na svoje, pobijedit ćemo Ekvador i krenuti prema vrhu – nada se Menezes.

Brazil mora pobijediti

U posljednjem kolu Brazilu je nužna pobjeda protiv Ekvadora za četvrtfinale, a Paragvaj mora pobijediti Venezuelu. – Trebali smo imati svih šest bodova, a imamo samo dva! Ovaj je remi s Brazilom razočaravajući, zaslužili smo pobjedu, ali smo opet skupo platili pogrešku u zadnjim trenucima dvoboja – kaže napadač Paragvaja Roque Santa Cruz. Pred Argentinom je trenutak istine! Domaćin Copa Americe u noći na utorak (2.45 sati) igra protiv Kostarike, Messiju i suigračima za plasman u četvrtfnale odgovara samo pobjeda! Iako su domaći mediji i navijači sumnjičavi i sve manje vjeruju svojoj selekciji, izbornik Batista nudi optimizam: – Ne brinite se, bit će sve u redu. Dosad smo se zagrijavali, odsad kreće prava Argentina! Pa da i to vidimo...

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije