Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izbornikova tvrdoglavost

Kovač: Rakitić je najbolje rješenje, ja sam izbornik i ja odlučujem!

niko kovač
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
24.06.2014.
u 09:12

– Protivnik je bio bolji i to je to, život ide dalje – rekao je izbornik.

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Niko Kovač našao se u teškoj situaciji, morao je čestitati protivniku i priznati da nismo mogli parirati igri kakvu je nametnuo Meksiko.

Čestitam Meksiku jer su pokazali da su bolja momčad, da su zabili dva gola iz prekida, ono što smo mi htjeli zabiti, a njima zabraniti. Tako je to u nogometu, kad je utakmica na vagi, odlučuje sitnica. Dali smo maksimum, više nije bilo moguće i jedino što mogu jest čestitati protivniku i zahvaliti se svim navijačima koji su nas bodrili u Brazilu, Hrvatskoj i ostatku svijeta izjavio je Niko Kovač.

Nije mogao izbjeći pitanja o Danijelu Pranjiću i pomalo čudnom izboru da ga postavi u sredinu, kao i o Rakitiću na mjestu zadnjeg veznog. 

Uvođenjem Pranjića, htio sam osloboditi Olića od defenzive i mislim da je bilo dosta dobro u defenzivi, ali prema naprijed nismo imali rješenje. Nije pomoglo uvođenje Kovačića, nakon toga smo primili gol i dogodilo se što se dogodilo. Smatram da je najbolje da ovako igramo, bez klasičnog defenzivnog veznog. Poštujem što netko ima drugačije mišljenje o postavi i taktici, ali izbornik sam ja i odluke donosim ja  bio je odrješit Kovač te nastavio:

 Meksiko je imao respekt prema nama, nisu išli na presing jer su se bojali kontre. Bilo je to nadmudrivanje, ali u drugom poluvremenu smo možda fizički pali, nisam siguran zašto. Bili su kvalitetniji i svaka im čast, nema se što drugo reći.

Svjestan je da su mnogi očekivali pobjedu, da su nas već vidjeli u osmini finala protiv Nizozemaca.

Imali smo imperativ pobjede, morali smo ganjati rezultat. Jednostavno se nešto moralo promijeniti, ali nije uspjelo, protivnik je bio bolji i to je to, život ide dalje.

>> Hrvatska se oprostila od Svjetskog prvenstva nakon uvjerljivog poraza od Meksika

Komentara 168

AN
Andreeejjj
00:28 24.06.2014.

Balkanci smo bili i ostali naši HRVATSKI navjači i komentatori ovdje. PODCJENJIVANJE suparnika uvjek i svakoga kao tipa: "nabit čemo im par komada...Mandžo najbolji špic svjeta, Modrić najbolji vezni, itd, itd" bla, bla. Mandžo ni jedan zračni duel nije nije dobio, Modrić ni jedan šut na gol, ni 1 gol u sezoni za Real!? Mexico je bio cjelu tekmu bolji i trebao nas je dobiti višom gol razlikom. Igrali smo bez krvi, duše, ničega, kao pič*e šugave...nismo ni zaslužili prolaza - SRAMOTA!!!

MX
MXLCLGTG
00:26 24.06.2014.

Realno gledajuci i prije svjetskog prvenstva nismo imali nikakve sanse ne radi protivnika nego radi sami nas na ovoj reprezentaciji treba puno vise raditi.

BU
bud98bu
01:19 24.06.2014.

Kao prvo treba imati m.da ! Niko je dokazao da je on pocetnik neka ide biti trener u Austrijskoj ligi (ako ga neko hoce) Pletikosa ide u zaborav ! Pa svaki trener ucini nesto sa izmjenama ,a Niko jos gore rasturi igru koje nema ! Pa mi nismo uputili udarac na gol a trbamo pobjedu ? Glupost je dalje tipkati !Trebalo je biti 5-6 golova ! S R A M O T A !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije