Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 104
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Analiza

Medveščak i Hrvatska u vrhu svjetske ljestvice hokejskih klubova!

Medveščak
Foto: Igor Šoban/PIXSELL
1/9
17.11.2016.
u 13:04

U analizu su ušli i drugi KHL klubovi pa je tako Slovan Bratislava zauzeo šesto mjesto, Dinamo Riga deveto, CSKA Moskva deseto, Baris Astana 16., a na pretposljednjem, 19. našao se Dinamo Minsk

Međunarodna agencija RESULT Sports objavila je jednu, za našu zemlju, jako zanimljivu analizu. Iz 20 zemalja svijeta uzeli su hokejske klubove s najvećim brojem fanova na Facebooku pa je tako Medveščak sa svojih 176.068 pratitelja vinuo Hrvatsku na visoko treće mjesto, odmah iza SAD-a i Kanade.

Uspoređivao se broj domaćih i stranih fanova pa se pokazalo da je 72.9 posto Medveščakovih fanova iz Hrvatske, a čak 7.9 posto fanova, ili brojkom 13.908 dolazi iz Bosne i Hercegovine.

U analizu su ušli i drugi KHL klubovi pa je tako Slovan Bratislava zauzeo šesto mjesto, Dinamo Riga deveto, CSKA Moskva deseto, Baris Astana 16., a na pretposljednjem, 19. našao se Dinamo Minsk.

- Dobra digitalna strategija zahtjeva analizu međunarodnih hokejskih tržišta. Temeljne vrijednosti RESULT Sportsa su digitalni monitoring i digitalni marketing, stoga smo ovom globalnom analizom hokejskih klubova na Facebooku željeli klubovima diljem svijeta dati detaljno izvješće trenutnog stanja - izjavio je Mario Leo, generalni direktor RESULT Sports povodom objave izvješća.

A zašto su ova analiza i rezultati važni za Klub, objasnila je direktorica digitalnih komunikacija, Ana Čalić:

- Lijepo je za vidjeti da se jedna mala Hrvatska, s tri klizališta u zemlji svrstala uz bok hokejskim zemljama poput Kanade i SAD-a te ostavila iza sebe neke puno veće hokejske zemlje, a sve zahvaljujući digitalnoj komunikaciji na Facebooku. Iako često analiziramo statistike s našeg Facebook profila, odlično je vidjeti usporedbu s drugim klubovima i zemljama te nam daje bolji uvid u kojem smjeru, na koji način i prema kojoj publici bi trebali orijentirati svoje buduće projekte na društvenim mrežama.

>>Tjednik Max! i sport Večernjeg lista pratite i na Facebooku

Komentara 1

MM
maximilijanalexandar.max
14:41 17.11.2016.

Bravo za Medvjede i za sav taj silni uloženi trud. Ima još jedan zgodan podatak. Hrvatska je jedina zemlja u Europi da ima iz glavnog grada ili općenito iz jednog grada tri predstsvnika u različitim sportovima u Ligi prvaka i to par godina iz reda. Dinamo Zagreb , Cedevita Zagreb i Zagreb rukometaši. Bravo za naše sportaše! 😀

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije