Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 91
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NASLJEDNIK FRENCHA

Medveščak dobio novog trenera: Amerikanac Chuck Weber stiže u Ledenu

Medveščak - Lev
Foto: Marko Lukunć/PIXSELL
27.06.2014.
u 19:19

– Prihvatio sam ponudu Medveščaka zbog izazova, ali i zbog ljudi, osjetio sam pozitivnu atmosferu oko kluba – rekao je Weber.

Vodstvo Medveščaka odabralo je nasljednika Marka Frencha, novi je trener Amerikanac Chuck Weber (41). Dok je French u Zagreb stigao s dva naslova u AHL ligi, Weberova biografija ipak nije toliko impresivna. Dvaput je bio prvak ECHL-a (liga ispod AHL-a), a prošle je sezone bio pomoćnik i direktor hokejskih operacija u AHL klubu San Antoniju.

– Chuck je trener koji će se uklopiti u naš identitet, mlad je, ali je već u ranoj dobi dokazao da je pobjednik. Ovamo će doći gladan uspjeha i spreman učiniti sve što je potrebno kako bi nam pomogao u postizanju naših ciljeva, a to je ponavljanje uspjeha iz prošle sezone – poručio je sportski direktor Medveščaka Aaron Fox.

Ima li dovoljno iskustva?

Zanimljivo, Weber se trenerskim poslom počeo baviti u Mourinhovim godinama, s navršenih svega 25.

– Prihvatio sam ponudu Medveščaka zbog izazova, ali i zbog ljudi, osjetio sam pozitivnu atmosferu oko kluba – rekao je Weber i dodao:

– Sportski direktor Fox sastavio je momčad koja ima pobjednički pedigre. Sviđa mi se što su sve igrači iz rostera koji ću imati ostvarili u prošlosti.

Nadamo se da Weberu KHL momčad neće biti preveliki zalogaj jer ovo će mu biti najviši nivo natjecanja i momčadi koju će trenirati u dosadašnjoj karijeri.

– Mnogo mojih kolega je radilo u KHL-u i u Europi općenito. Kontaktirao sam s njima kako bih dobio korisne i kvalitetne informacije pa već znam kakvim igračima liga raspolaže, koliko su vješti i koliko je igra brza, a planiram gledati i videomaterijale od prošle sezone – poručio je Weber.

Zanimljivo, Medveščaku su se za trenersko mjesto mnogi sami nudili.

– U prvih 48 sati od Frenchove ostavke došlo nam je 40-ak ponuda. Bilo je tu i mnogo trenera iz NHL-a, KHL-a, ali oni su nam bili preskupi. Kada smo im odgovorili koliko im možemo dati, samo su se zahvalili – rekao je glasnogovornik Medveščaka Ranko Vučinić.

>> Nekadašnji najbolji tandem AHL-a Krog i Haydar zajedno u Medveščaku

Komentara 6

SM
smithjohn
02:31 28.06.2014.

A je li stvarno više dosta te ljubomore, ako naši klubovi ne naprave ništa u međunoradnim okvirima, loše je vodstvo, ako dovode kadar da postignu uspjeh, onda je problem što ne igraju naši dečki, licemjerju nikad kraja. Uglavnom Gojanoviću i i ekipi svaka čast što su Medvjede uspjeli uvesti u nešto što je u rangu osmine finala Lige prvaka u nogometu. Pa se vi sad zamislite

FU
FULL
19:23 28.06.2014.

Dobar trener za kojeg očekujem pokaz većeg napretka u sistemu igre.

BA
baniček
19:47 27.06.2014.

jel ovo hrvatski klub, pa jel ima koji hrvat da igra u njemu.????

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije