Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
žalbena komisija HNS-a

Međimurje i Varteks bez licencija za Prvu HNL

hns
Sanjin Strukić/24 sata
06.05.2010.
u 12:43

Žalbena komisija Odjela za licenciranje HNS-a odbila je zahtjeve Međimurja i Varteksa, čime su samo potvrdili ono o čemu se posljednjih dana piše.

Sve je jasno, a zapravo ništa nije jasno! Takva je trenutačna situacija u hrvatskom prvoligaškom nogometu, nakon što je Žalbena komisija Odjela za licenciranje HNS-a potvrdila da Varteks i Međimurje zbog dugova igračima i zaposlenicima nisu dobili prvoligaške licencije za sljedeću sezonu. Shodno tome i na osnovi odluke Skupštine HNS-a iz lipnja 2008., Prva HNL trebala bi već sljedeće sezone imati 12 klubova! Međutim...

– Varteks i Međimurje još imaju pravo tražiti izvanredni pravni lijek od Arbitražnog vijeća HNS-a – rekao je glavni tajnik HNS-a Zorislav Srebrić.

Budući da bi se sustav prvoligaškog natjecanja trebao znati barem do 20. lipnja, treba očekivati burnih mjesec dana u nogometnoj žabokrečini. Opet se traže neke rupe u propisima kako bi Varteks i Međimurje ostali prvoligaši. Uglavnom, sigurno je da Croatia Sesvete, iako ima licenciju, mora ispasti iz lige, sigurno je da Split ulazi u prvu ligu. A sve je ostalo obavijeno maglom.

Oba kluba, inače, moraju podnijeti zahtjev za arbitražu. To nije žalbeni postupak i ne može se pokazivati nikakva dodatna dokumentacija, nego bi se na osnovi postojećih dokumenata trebalo odlučiti je li Žalbena komisija Odjela za licenciranje imala pravo. No, čini se da će pravni kriteriji i slovo zakona opet biti porušeni u ime “viših interesa”. Čijih i kojih?

Klubovi koji su dobili licenciju jesu: Dinamo, Inter, Slaven Belupo, Zagreb, Hajduk, Zadar, Osijek, Cibalia, Karlova, Lokomotiva, Istra, Rijeka, Šibenik, Croatia Sesvete, Hrvatski dragovoljac i Split.

Komentara 3

BL
Bluno
14:17 06.05.2010.

Ispast će samo Cro Sesvete, ući će u prvu ligu Split i to je to.Ne znam koliko je to regularno ali već se odavno isčitava da će tako biti zbog tih licenci.

MI
mitar
16:39 06.05.2010.

Pa nema je niti Zadar pa opet igra jer to odgovara vasem buducem selektoru stemcu

OB
-obrisani-
19:14 06.05.2010.

neka igra ligu samo hajduk..... i biti ce prvak svake godina.....I kup....i prvenstvo......divoteeeeee.....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije