Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VRIJEME PROMJENA

Mediji otpisali Wengera

06.11.2008.
u 16:27

Je li došlo vrijeme da Arsène Wenger napusti klupu Arsenala, pitanje je koje engleski mediji postavljaju posljednjih dana. Legendarni Francuz obilježio je posljednjih 12 godina topnika, no kritičari mu zamjeraju što je zadnji veliki trofej osvojio još prije četiri godine (prvenstvo u sezoni 2003/2004).

Arsenal je i u ovu sezonu ušao lošije nego što se očekivalo, te je nakon deset kola četvrti u prvenstvu, a za vodećima Liverpoolom i Chelseom zastoje već šest bodova. Arsenal je bez pobjede posljednje tri utakmice iako su u dvoboje ulazili kao veliki favoriti. U prvenstvu su remizirali s posljednjim Tottenhamom, te izgubili od Stoke Cityja, a u Ligi prvaka na domaćem su terenu s turskim Fenerbahceom igrali bez pogodaka.

Remi s Turcima još je više naoštrio pera engleskih kritičara, koji su po gestikulacijama i ljutnji Wengera tijekom utakmice zaključili da u Arsenalu nešto ne štima. Ipak, Wenger ima opravdanja za lošiju igru.

– Nismo samo mi kiksali u ovom kolu LP-a. Liverpool je na Anfieldu jedva osvojio bod protiv Atletica (1:1), kao i Manchester u Glasgowu protiv Celtica (1:1), a Chelsea je u Rimu od Rome poražena s 3:1. Prošlog tjedna smo se svi jako potrošili u Premiershipu, te nam je nedostajalo svježine za Ligu prvaka – rekao je Wenger.

Arsenal će iskupljenje tražiti u subotu na svojem Fly Emiratesu kad dočekuje Manchester United. U prilog im ide podatak da otkad je 2006. izgrađen Fly Emirates, kod kuće nisu izgubili utakmicu protiv članova velike četvorke (Manchester, Chelsea, Arsenal). Wengera bi mogao spasiti i povratak Eduarda, koji će se treninzima prve momčadi priključiti sljedeći tjedan.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije