Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 38
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OLIMPIJSKI POBJEDNIK

Medalju s OI dobio nakon 25 godina!

Medalja
AFP
22.09.2009.
u 10:54

Zlatnu medalju koju je osvojio 1960. godine na Olimpijskim igrama u Rimu, a koja mu je ukradena prije 25 godina, bivši australski plivač John Konrads napokon je vratio u svoje vlasništvo.

Konradsov dom bio je meta provalnika 1984. godine, a tom mu je prilikom otuđeno 16 medalja. Da će ih ponovno imati u svojoj kolekciji, nije se nadao, no upravo je to epilog priče jedne internetske dražbe.

Medalje je na dražbi, za nepoznati novčani iznos, kupio kolekcionar iz Sjedinjenih Američkih Država koji se potom obratio policiji s upitom zašto su stavljene u prodaju, a policija je reagirala na način da je obustavila pošiljku koja mu je trebala stići, te medalje proslijedila Konradsu.

Detektiv Nick Uebergang poslije je rekao da je njihov vlasnik bio oduševljen što ih ponovno ima:

- Nije mislio da će ih ikada ponovno vidjeti.

Osim zlata na 1500 metara slobodnim stilom, danas 67-godišnji Konrads u Rimu je osvojio brončane medalje na 400 metara slobodno i u štafeti 4x200 metara slobodno. U karijeri je postavio 26 svjetskih rekorda.

Ključne riječi

Komentara 1

ZI
Ziggy313
11:25 22.09.2009.

A zašto nisu krenuli tragom tko ih je stavio u prodaju? Nije teško vidjeti kome je otišao uplaćeni novac...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije