Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kvalifikacije za prvenstvo

Mbappé oborio 65 godina star rekord: Francuska sigurno korača ka euru

UEFA Euro 2024 Qualifier - Group B - France v Greece
Foto: GONZALO FUENTES/REUTERS
1/6
20.06.2023.
u 08:27

Do sada je rekord držao Just Fontaine, koji je još u sezoni s 1957. na 1958. zabio 53 pogotka. Od toga je nevjerojatnih 13 golova postigao na Svjetskom prvenstvu, što i dalje nitko nije oborio

U skupini B kvalifikacija za Europsko prvenstvo u nogometu 2024. godine, Francuska je pobijedila Grčku rezultatom 1:0. Jedini pogodak zabio je Kylian Mbappé u 55. minuti susreta putem kaznenog udarca. Napadaču PSG-a to je bio 54. pogodak u sezoni. Od toga je 41 put zabio za klub, a 13 puta za reprezentaciju.

Ujedno 24-godišnjak je ovime postavio novi francuski rekord za najviše postignutih pogodaka u jednoj sezoni. Do sada je rekord držao Just Fontaine, koji je još u sezoni s 1957. na 1958. zabio 53 pogotka. Međutim, Fontaine i dalje drži rekord za svojih 13 golova postignutih na Svjetskom prvenstvu, upravo u toj golgeterskoj sezoni u kojoj je s momčadi došao do svjetskog srebra.

VEZANI ČLANCI:

Mbappé je nastupom protiv Grčke upisao svoj 39. izlazak na teren u reprezentativnom dresu i 39. sveukupni pogodak za tricolore. Trenutno je Francuska prva u svojoj skupini s 12 bodova, čak šest ispred drugoplasirane Grčke koja ipak ima utakmicu manje. Za njima kasne Irska i Nizozemska s po samo tri boda te Gibraltar bez bodova. Nizozemska ima svije utakmice manje zbog igranja u završnici Lige nacija.

VIDEO Dalić: 'Rekao sam jučer da su penali lutrija. Nisu, pogriješio sam'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije