Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 41
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Slavni kamp

Mazalin ostavio jak dojam na NBA skaute

Lovro Mazalin, Dragan Bender (1)
Foto:
1/4
14.04.2013.
u 21:52

- Igrati u dvorani u kojoj pod krovom visi dres Dražena Petrovića za mene je bilo nešto posebno - kazao je Lovro Mazalin

Dvojica 15-godišnjih klinaca uspješno su predstavljala hrvatsku darovitost na Jordan Brand Classicu održanom u New Yorku, specijaliziranom košarkaškom kampu pod pokroviteljstvom najvećeg košarkaša svih vremena. Cibos Lovro Mazalin i Splićanin Dragan Bender bili su u sastavu momčadi koja je pobijedila u takozvanoj internacionalnoj utakmici i bili su na terenu kada se utakmica lomila.

Crni su pobjedili Bijele sa 76:72 pri čemu je kod pobjednika najboljim igračem proglašen upravo Cibonin kadet. Mazalin je za 34 minute upisao 12 koševa, 8 skokova i po jednu asistenciju i osvojenu loptu i time je, uz dva zakucavanja iz prodora, ostavio snažan dojam na brojne NBA skaute. Bender je pak za 21 minutu imao po četiri koša i skoka te po jednu osvojenu loptu i blokadu.

Već godinama na kampu sudjeluju budući NBA igrači pa su 2011. čak trojica igrača koji su prošli Jordan Brand Classic izabrani u prvoj rundi drafta. Turčin Kanter je bio broj tri, Litavac Valanciunas peti, a španjolski Crnogorac Mirotić 23. izbor pri NBA novačenju. Na ovakvom okupljanju bili su i LeBron James, Dwight Howard, Kevin Durant, Chris Paul, Blake Griffin i Kyrie Irving pa je za vjerovati da će i od ovih momaka netko završiti u NBA klubu.

- Jordan Brand Classic je za mene bilo jedno veliko iskustvo. Ovo je nešto o čemu diljem svijeta maštaju igračih naših godina. Drago mi je što sam bio u pobjedničkoj momčadi jer ipak nije mala stvar pobijediti svoje vršnjake na ovakvom okupljaju pred ovakvom publikom - kazao je Bender svjestan da je u publici bio i Carmelo Anthony, igrač trenutno najvrelije ruke u NBA ligi.

Pun dojmova bio je i Lovro Mazalin:

- Igrati u Barclays areni, u dvorani u kojoj se nalazi i dres Dražena Petrovića, predivno je iskustvo. Premda sam proglašen najboljim igračem svoje momčadi, nisam posve zadovoljan svojo igrom jer nije bila na razini na kojoj igram. Sve nas sudionike nagradili su s hrpom najnovije i najmodernije opreme pa smo čak najnovije tenisice Air Jordan dobili na isti dan kada i sam Michael Jordan.

Kampu su nazočila i dvojica splitskih promatrača - Nikola Vujčić u svostvu sportskog direktora KK Splita i Ivica Dukan kao skaut Chicago Bullsa. Vjerojatno su i oni zapazili da su dvojica Hrvata bila poprilično nesebična, za razliku od većine njihovih suigrača koji su puno solirali.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije