Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 197
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BOKS

Mayweather u svibnju protiv Mosleyja

Boks Boksačke rukavice
AFP
04.02.2010.
u 20:57

Nakon što je zasad propala mogućnost održavanja spektakularne borbe između Filipinca Mannyja Pacquiaoa i Amerikanca Floyda Mayweathera, oba su boksača dogovorila zamjenske mečeve.

Još je od ranije poznato da će Pacquiao 13. ožujka u Dallasu braniti svoj WBO naslov u velter kategoriji protiv Ganca Joshue Clotteyja, a u četvrtak je i Mayweather Jr. objavio svoj plan.

On je, naime, ugovorio borbu protiv sunarodnjaka Shanea Mosleyja. Meč će se održati 1. svibnja u Las Vegasu. Dvojica su boksača dogovorila provođenje dopinške kontrole u olimpijskom stilu, što uključuje i testove krvi, a upravo je to bio kamen spoticanja u pokušaju ugovaranja meča između Pacquiaoa i Mayweathera.

- Otkad sam se vratio u sport, govorio sam da se želim boriti samo s najboljima, a Shane je jedan od najboljih. Ali 1. svibnja svejedno neće biti dovoljno velik da me pobijedi - poručio je Mayweather (32) koji u profesionalnoj karijeri nije nijednom poražen, a pobjeđivao je 40 puta.

Umirovio se 2008., ali se prošle godine vratio i nakon 18-mjesečne stanke pobijedio Juana Manuela Marqueza.

Mosley (38) je posljednji put boksao u siječnju prošle godine kada je pobjedom protiv Antonija Margarita osvojio naslov po WBA verziji. U karijeri ima 46 pobjeda i pet poraza.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije