Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Štimčeva desna ruka

MAX Tudor: Lakše sada u A-vrstu nego prije 15 godina u Hajduk!

'14.10.2012., Osijek - Na pomocnom terenu stadiona Gradski vrt hrvatska nogometna reprezentacija odradila je trening uoci utakmice s Walesom. Igor Tudor. Photo: Davor Javorovic/PIXSELL'
Foto: 'Davor Javorovic/PIXSELL'
1/3
02.11.2012.
u 21:14

- Imamo domoljubni naboj i želju za pobjedom kao nitko drugi! Baš da vidim kako će Belgija proći u Skoplju - kaže bivši vatreni

Štimčev pomoćnik Igor Tudor (34) samo za sportski tjednik Max prenio je kako funkcionira novi stožer nakon prve četiri utakmice. Tudor, koji trenira i Hajdukove kadete. prezadovoljan je svime što je doživio. Kako je uopće došlo do kombinacije Štimac – Tudor? Nisu nikada bili najbolji prijatelji, u reprezentaciji su zajedno bili vrlo kratko.

Treniram i prijatelje

– Čuli smo se, on se raspitivao o mom trenerskom radu. Našli smo se jedan dan, sjeli kratko i dogovorili se - kaže i vrti film od kolovoza:

- Krenuli smo loše protiv Švicarske, utakmica protiv Makedonije u Zagrebu bila nam je i najlošija, na terenu je to bilo ravnopravno. Pruženo protiv Belgije me oduševilo, bili smo zreli, nismo strepili za poraz. Za listopadske su susrete taktički detalji bili pripremljeni savršeno, prednost je što smo napokon u Makedoniji igrali na ozbiljnom travnjaku. Do sada su se u Makedoniji utakmice malo igrale na \"divlje\". A Makedonci su ozbiljna momčad, jedva čekam da Belgija ode dolje, da je vidim. U Osijeku protiv Walesa bili smo dominantni.

Kako izgleda rad stožera Štimac, Bokšić, Jurčić, Tudor i Rogić?

– Funkcioniramo odlično, Igor je šef i njegova je zadnja, on odlučuje. Kad nas pita kažemo mu najiskrenije što mislimo, nema kalkulacija. On nešto prihvati, nešto ne prihvati...

Tudor je u stožeru najmlađi, na terenu vodi najboljeg prijatelja Pletikosu, a igrao je sa Srnom, Kranjčarom, Šimunićem, Modrićem...

– To je malo specifično, ali na terenu navučem masku, taj prijateljski odnos postane profesionalan. Kad nešto kažemo Alen, Kruno ili ja ponašaju se kao da je rekao Igor.

Biti igrač je jedno, ali sada iz druge pozicije može spoznati neke stvari.

Vodi Vlašića i Rapaića

– Hrvatska je baš dobra reprezentacija. Imamo ono što ima jako malo momčadi, a to su domoljubni naboj, želja za pobjedom, koju imamo u genima. Nikada nisam osjetio da su izgubili žar, to je fenomen. To je nešto što nema ni Srbija ni Belgija.

Kada nije u reprezentaciji Tudor je s Hajdukovim kadetima. U momčadi ima i Nikolu Vlašića, najmlađeg Blankina brata, pa Borisa Rapaića, sina legende Hajduka Mikija.

– Stalno im govorim da će mali dio njih nešto napraviti, da se većina treba uhvatiti knjige i da se ne zanose velikim karijerama. Od njih 20 uspjet će dvojica, trojica, to im i govorim.

A Hajduk? Omladinska škola mora proizvoditi kako bi klub preživio.

– Hajduk je specifičan, kad gledamo juniore i kadete onda čujem priču kako treba selektirati igrače za Hajduk. A za koji Hajduk? Ovaj sada Hajduk nije klub koji bi trebao biti Hajduk. Danas je lakše doći do reprezentacije nego što je prije 15-ak godina bilo doći u prvu momčadi bijelih! Čelni ljudi kluba, struka, moraju odlučiti tko je, tko nije za Poljud i to mora biti glavna snaga kluba.

>>Cijeli intervju te gdje bi Tudor volio ugostiti Srbiju pročitajte u novom broju sportskog tjednika Max!

Komentara 1

OB
-obrisani-
21:44 02.11.2012.

Tudor: Lakše sada u A-vrstu nego prije 15 godina u Hajduk ili u najnovije vrijeme stiči unutra EU ili izmači vanka sa haške robije!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije