Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Od subote na svim kioscima

MAX! Štimac: Za neke sam kriminalac zato što sam pomagao Gotovini

max
Večernji list
01.04.2011.
u 13:56

Ekskluzivno u novom Maxu: Vlatko Marković, Velimir Zajec, Ivica Osim, Svetlana Kitić, Dwayne Wade, Mladen Jergović piše o formuli 1...

U novom broju sportskog tjednika Max!, koji je od subote na svim kioscima, Igor Štimac napokon je otvorio dušu i rekao sve. Žestoki dečko hrvatskog nogometa kao nikad prije, bez imalo skrivanja, ispričao je svoju životnu priču za koju sam kaže:

"Za svaku godinu života mogao bih napisati jednu knjigu".

Progovorio je o svim kontroverzama iz igračkih dana, o tome tko ga je nagovorio da uloži golem novac u Hajduk i kasnije na posudbama izgubi milijune, o poslovima s disko-klubovima, "reketu" i noćnim inidentima. te kako je na sudu glatko dobio sve sporove.

- Trebalo me uništiti zbog toga što sam podržavao i pomagao Anti Gotovini. Prijatelji smo, čuli smo se dok je bio u bijegu, a protiv mene je pokrenuta hajka kao da sam najgori kriminalac. Danas me kriminaliziraju da bi me maknuli iz hrvatskog nogometa, ali neću se predati.

Štimac je bez pardona izrekao i sud o nekadašnjem suigraču, izborniku Slavenu Biliću.

- Da sam vodio HNS kada se Bilić nije uspio plasirati na SP 2010., on više ne bi bio izbornik. Nije zaslužio novi mandat. Igrači su ga prerasli, više im nije autoritet, a prijateljstvo više ne prolazi.

Cijelu iskrenu Štimčevu ispovijest pročitajte u novom Maxu, a u istom broju donosimo i intervju sa Štimčevim neprijateljem broj 1, Vlatkom Markovićem. I on se morao pozabaviti politikom.

- Sanader mi je naredio da smijenim Srebrića. Ma nema šanse, nisam slušao Sanadera, pobjeđivao sam jače nego što su HDZ i današnja vlast koja nimalo ne pomaže nogometu. To je njihova sramota.

Za novi Max progovorio je legendarni Velimir Zajec, prvi put otvoreno o odlasku iz Dinama. Našeg novinara ugostio je na svom imanju u Draganiću.

- Dok sam ljetos bio u Dinamu, to je bio kaos. Da su meni kupovani igrači kao kasnije treneru Halilhodžiću, ušli bismo u Ligu prvaka.

Nogometnu zbilju detaljno za Max analizira trenerski mag Ivica Osim s kojim smo razgovarali u Sarajevu. I "Švabo" se pozabavio Bilićem:

- Što Biliću treba papagajski ponavljati kako odlazi nakon Europskog prvenstva 2012. Nije to dobro ni za igrače ni za atmosferu oko reprezentacije, ne radi se tako.

Uz Štimca, Markovića, Zajeca, Osima, u Maxu ćete pronaći i ekskluzivni, uzbudljivi intervju s najvećom rukometašicom svih vremena Svetlanom Kitić koja se sjeća svog prvog braka s virtuozom Blažom Sliškovićem.

Start sezone Formule 1 za Max analizira najveći hrvatski znalac za oktanski spektakl, Mladen Jergović. Stručnjak koji se 13 godina kalio kod Bernieja Ecclestonea, u londonskom središtu F1, predstavlja četvoricu mladih i žestokih debitanata koji će obilježiti već ovu sezonu i iz korijena promijeniti sliku Formule 1. Sve to, maxxximum sporta i zabave, pronađite od subote na stranicama novog Maxa.

Komentara 28

SA
santos008
15:11 03.04.2011.

EuroAzija od mene imas 50 pluseva..Znaci ukupno 60.

BO
bomba
16:21 01.04.2011.

Ja kad nekomu pomognem novčano ili materijalno ne hvalim se po selu da ne bi uvrijedio onog što sam mu pomogao, jer nema onda svrhe pomagati kad ćeš svojim izjavama ponižavati.

OB
-obrisani-
05:46 02.04.2011.

štimac ne guraj se ko košulja u guzu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije