Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŽUŽULOV KAPITALAC

MAX Rebić: Navijači mi na fejsu šalju poruke: dođi u Hajduk!

'SPECIJAL MAX  02.04.2013., Split - Ante Rebic, igrac RNK Split. Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL'
Ivo Cagalj/PIXSELL
14.04.2013.
u 08:36

Mladi reprezentativac Ante Rebić (19) najvredniji je igrač u svlačionici RNK Splita. Na ljeto će po svemu sudeći promijeniti sredinu, jer su za njega već pokazali interes brojni poznati europski klubovi...

Sportski tjednik MAX! objavio je zanimljivu priču o Splitovom mladom nogometašu Anti Rebiću. Od svih pohvala i usporedbi, Rebiću je svakako najdraža usporedba s Alenom Bokšićem koji je prije dvadesetak godina bio prototip modernog napadača kakvi su i danas na cijeni.

- Bio sam mali dok je Bokšić igrao, tako da se ne sjećam utakmica, ali kad su mi rekli da podsjećam na njega, pogledao sam neke isječke na YouTubeu. Stvarno je bio vrhunski igrač, stroj za pogotke – kazao nam je mladi napadač crvenih, koji se nada da će uskoro imati prigodu upoznati Bokšića i uživo.

Split se bori za Europu.

- Sve smo podredili tom cilju i vjerujem da ćemo ga i ostvariti – kaže mladi Rebić, koji je oduševljen suigračima i ozračjem u svlačionici.

- Najbolji sam s Ercegom i Radeljićem. Kako ne bih bio kad smo sva trojica Imoćani. Ozračje je baš sjajno, pogotovo kad Obilinović ima svoj dan.

Rebić je ljubimac predsjednika Slavena Žužula.

- Imam poseban odnos ne samo s njim, nego i s njegovom suprugom Višnjom i bratom Jozom. Oni su moja obitelj, a Slaven mi je kao drugi otac. Posebno se veseli mojim dobrim igrama, ali me i kritizira kad podbacim, više nego druge.

Upoznali se nakon gola

Razlozi su poznati.

- Mlad sam, perspektivan, uz to sam i iz njegova kraja. Moji su iz Vinjana, njegovi iz Grubina, Moj otac ga je poznavao, ja nisam, upoznali smo se tek nakon mog debija protiv Dinama u Maksimiru. Debitirao sam i zabio gol i došao mi je čestitati. To mi je i danas najdraža utakmica i najdraži gol.

Statusom u Splitu je zadovoljan.

- Prezadovoljan. Sve štima, od treninga, suigrača, trenera, uprave... Split mi je dao sve. Prije tri godine igrao sam za Imotski, danas se sa Splitom borim za Europu, igram za mladu vrstu i nadam se da ću uskoro igrati i za A-reprezentaciju. Tko bi mogao više poželjeti.

Oni koji Rebića bolje poznaju kažu da mu je najveća mana tvrdoglavost, a najveća vrlina što u svaki susret i dvoboj ulazi bez straha. - Još imam puno prostora za napredak, moram u kontinuitetu pružati dobre partije i svaki dan radim na tome – skroman je Rebić, za kojega je predsjednik Žužul dosad odbio sve ponude. Čak je i Mamiću poručio da nema tih novaca za koje bi mu ga prodao.

Kruži priča da je odbio ponudu od 4 milijuna eura zbog toga što se nije radilo o klubu u kojem bi se Rebić mogao dalje razvijati.

Rebić se ponudama ne zamara.

- Čitam sve što se piše, ali ne znam puno o detaljima jer me ne zanimaju. Nigdje mi se ne žuri, u Splitu sam prezadovoljan. Naravno da bih volio jednom otići u neki od klubova iz liga petice, ali o tome ćemo kad za to dođe vrijeme.

Gostovanje u Hajduku

Malo je poznato da je Rebić igrao i za Hajduk.

- Bio sam kao kadet s njima na jednom turniru u Italiji. Zvao me trener Ante Šećer, zabio sam tada gol i imao nekoliko asistencija, ali su neki ljudi u klubu procijenili da ima i boljih od mene pa sam se vratio u Imotski...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije