Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVI BROJ MAXA i večernji list za 9.99 kn!

MAX Niko Kovač: Poziv Hrvatske nikad ne bih odbio

Max_naslovnica
Večernji.hr
22.04.2011.
u 13:43

* Boro Cvetković: Ćiri neću oprostiti što me izbacio iz Dinama * Vlado Kasalo: Ćiro je i mene htio poslati u Zvezdu * Cico Kranjčar: S Mamićem sam obnovio niti, mogu opet biti trener Dinama

Na klupu prvog sastava Red Bulla postavio me veliki gazda Dietrich Mateshitz osobno, on je to tražio, govori legendarni vođa vatrenih Niko Kovač (39), kojeg su reporteri Maxa posjetili u Salzburgu. Nikin trenerski uspon počeo je čim je završio igračku karijeru. Strelovito napreduje i očito je da će naš bivši kapetan, koji ujedinjuje njemačku disciplinu i ljubav prema kockastom dresu, uskoro biti prvi na popisu kandidata za Bilićeva nasljednika.

– Polako. Učim, ne preskačem stube, a naravno, kad dođe vrijeme, poziv Hrvatske nikad ne bih odbio.

Kompletan intervju s Nikom Kovačem i reportažu iz Salzburga možete pročitati u novom broju sportskog tjednika Max, koji je od danas na kioscima. Bivši izbornik Zlatko Kranjčar, koji je i postavio Niku Kovača za hrvatskog kapetana, u intervjuu za Max otkrio je svoje ambicije u Dinamu:

– Mamić i ja smo izgladili nesporazume. Nema prepreka da ponovo budem Dinamov trener!

U novom broju Maxa, u povodu proslave Dinamova 100. rođendana, izabrali smo deset antologijskih utakmica, najvećih pobjeda plavih u njihovom prvom stoljeću. Nema sumnje da će taj, kao i svaki drugi izbor, biti podložan raspravama. Svatko će imati neku drugu utakmicu koja se svakako trebala naći među deset najvažnijih.

U Beogradu smo posjetili Boru Cvetkovića, dinamovca koji je obilježio jednu plavu epohu, a kasnije, kao mnogi iz Maksimira, završio u Crvenoj zvezdi. Boro je rekao za Max:

– To nikad neću zaboraviti Ćiri Blaževiću, okrenuo mi je život. Tražio sam novi ugovor s Dinamom, a Ćiro mi je rekao: “Ako nisi zadovoljan, idi u Zvezdu”!

O neotkrivenim tajnama iz burne karijere za Max! je progovorio Vlado Kasalo, nekad najveći zločesti dečko na nogometnoj sceni. Među tajnama je i ona kako je uspio privoljeti mladog Davora Šukera da između svih ponuda prihvati Dinamovu.

Još jedan veliki napadač, Fadil Vokrri, u svojim najboljim danima već je imao dogovorene uvjete za dolazak u Dinamo, a onda je završio u Partizanu. Vokrri, sadašnji predsjednik Nogometnog saveza Kosova, u Prištini je o tome pričao s reporterom Maxa, a i otkrio što se krije iza otkazivanja Dinamovih utakmica dogovorenih na Kosovu.

Matej Mamić, bivši kapetan hrvatskih košarkaša, a sada sportski direktor hita Cedevite, ispričao je za Max nepoznate detalje o svojoj nevjerojatnoj borbi da ponovo stane na noge nakon teške ozljede u dresu berlinske Albe.

Max vam predstavlja novog Jordana, predvodnika Bullsa Derricka Rosea, spektakularnog Lewisa Hamiltona, a o odnosima pilota iza kulisa formule 1 piše naš najveći znalac Mladen Jergović.

Max donosi i životne priče Ronalda i Messija, pa Vrsaljka i Ibaneza, savjete za pametno klađenje, sportske misice... kao i svake subote, maksimum sporta i zabave!

 

Komentara 13

BZ
Branko Zajec
16:58 22.04.2011.

Kako se polako otkriva, tko je bio zvezdina krtica u Dinamu !!! U pravilu su uvijek bili okrivljeni igrači, i njihove različite pobude, zbog kojih su odlazili u Zvezdu, ali evo malo po malo dolazimo do istine. Ćiro je tajtaj uljez i plaćenik, koji je najbolje dinamove igrače, slao u beogradski klub. Veliki patriot i domoljub, trudio se svim silama pojačati najvećeg Dinamovog rivala. Napokon, saznali smo, da je Ćiro bio taj koji je svjesno radio protiv interesa Dinama.Zato Ćiro u skokovima odhebi od Dinama i Zagreba !!! Ostani u Kini, tamo se možeš prodavati za koga god hoćeš, tamo te još nisu dovoljno upoznali, da bi te otjerali !!!

IV
Ivekivek
21:02 22.04.2011.

Janeze... Pametnije ti je organiziranje skupljanja dobrovoljnih priloga da vas todorić ne kupi..... AS možete organizirati i kolektivno plakanje za mercatorom a mani se hrvatskog nogometa i hrvatskog kapetana. Nisi dostojan da ga pogledaš na slici a kamoli da ga komentiraš.

OB
-obrisani-
14:27 22.04.2011.

Kovač: Poziv Hrvatske nikad ne bih odbio jer znao sam da me selektori moje Njemačke i te savremen Slovenije neče pozvati pa mi je igranje za Hrvatsku došlo kao prilika da se dokazujeme među bar za mene \"balkanskim strancima\"..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije